Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα  κρούσματα κορoνοϊού στη χώρα μας, με την Αττική να καταλαμβάνει σταθερά την πρώτη θέση μεταξύ των περιοχών με επιδημιολογική επιβάρυνση.
Συναγερμός σήμανε για άλλη μια φορά  σε κλειστές δομές. Τέσσερα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο, στον Άγιο Παντελεήμονα, ενώ έλεγχοι διενεργούνται σε γηροκομείο στο Μεταξουργείο, στο οποίο φιλοξενούνται 50 ηλικιωμένοι και απασχολούνται 20 νοσηλευτές, καθώς νόσησε μία 87χρονη.

Σημαντική παρουσία του ιού αποτυπώνεται  επίσης στις Περιφερειακές ενότητες ΘεσσαλονίκηςΚαστοριάς, Κοζάνης και Ιωαννίνων, όπου το γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης  τέθηκε σε 10ημερη καραντίνα, καθώς εντοπίστηκαν επτά κρούσματα.

Στη μάχη κατά της πανδημίας έχει μπει και  η πρωτοβάθμια φροντίδα της χώρας, με στόχο να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία. Συνολικά, 161 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, τίθενται στη διάθεση των πολιτών. Λειτουργούν είτε όλο το 24ωρο είτε σε δύο βάρδιες. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απεργούν σήμερα, ζητώντας από την κυβέρνηση πραγματική θωράκιση του συστήματος υγείας. Τόσο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας  όσο και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία. Τα κύρια αιτήματά τους είναι, πέρα από τη διασφάλιση της υγείας τους και την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων υγείας, μόνιμο προσωπικό και μέσα προστασίας, εν μέσω κορονοϊού.
Τα  μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, ζητούν επίσης την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤέσσερις μήνες απαγόρευσης εισόδου στον Καραπαπά
Επόμενο άρθροΑνοίγει από σήμερα η τηλεθέρμανση στο Αμύνταιο ( video)