Ολοκληρώνεται αυτή την ώρα, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα τα κρούσματα στη χώρα μας έφτασαν τα 46. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι από σήμερα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό. Σήμερα ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Εύβοια.

Πρόκειται για έναν 48χρονο που συμμετείχε στην εκδρομή στο Ισραήλ, μαζί με τον 66χρονο από την Αμαλιάδα, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στο νοσοκομείο του Ρίου.

‘Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο 48χρονος και τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, βρίσκονται σε παραμονή κατ’ οίκον. Αλλα 13 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ρίου, εκ των οποίων τα 2 σε σοβαρή αλλά ελεγχόμενη κατάσταση, ενώ αποφασίστηκε η επέκταση των περιοριστικών μέτρων για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως χρειαζόμαστε περισσότερο ευρωπαϊκό συντονισμό στον μετριασμό των οικονομικών συνεπειών, και ζήτησε αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής για να μειωθεί η πίεση που θα προκύψει αναπόφευκτα στην ανάπτυξη.

Οι οικονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό και το μεταναστευτικό, εξετάστηκαν στη συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ.

Παράλληλα, ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού εξετάστηκε χθες σε ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ. Τα όποια μέτρα θα είναι στοχευμένα και θα υλοποιούνται σταδιακά, τόνισε κυβερνητικός παράγοντας, προτάσσοντας την αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων από επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές.

Από το έκτακτο συμβούλιο των υπουργών υγείας στις Βρυξέλλες ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας έστειλε μήνυμα για την προστασία των ευπαθών ομάδων, λέγοντας ότι: «Είμαστε οργανωμένοι με τα νοσοκομεία μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, με το ΕΚΑΒ, με τους επιδημιολόγους, τους λοιμωξιολόγους και αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία αυτό το πολύ σοβαρό θέμα».

 

 

Την προσοχή των πολιτών ζητά η Ελληνική Αστυνομία, διερευνώντας καταγγελίες για απόπειρα εξαπάτησης, από άτομα που προσποιούνται στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, και χτυπούν κουδούνια σπιτιών εκμεταλλευόμενα την ευαισθησία των πολιτών σχετικά με τον κορονοϊό.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Με αφορμή καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, άτομα εμφανίζονται σε οικίες επικαλούμενοι πως είναι στελέχη του Ε.Ο.Δ.Υ. ή του Υπουργείου Υγείας, που ενημερώνουν για τον κορωνοΐό ή διανέμουν σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια, διευκρινίζεται ότι, κατόπιν πληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας, δεν υπάρχουν κλιμάκια Υπηρεσιών του ή του Ε.Ο.Δ.Υ. που επισκέπτονται σπίτια για τέτοιου είδους ενημερώσεις.

Πρόκειται προφανώς για απόπειρα εξαπάτησης και στην περίπτωση που γίνει αντιληπτό τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).

Σχετικές ειδήσεις:

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός, Χρηματιστήριο Αθηνών: Πού οφείλεται η «ελεύθερη πτώση»
Επόμενο άρθροΤηλεφωνική γραμμή πληροφοριών για τον νέο κορωνοϊό