Στο μισό μειώθηκαν, τα περιστατικά για τον κορονοϊό, που καλείται  να εξυπηρετήσει  το προσωπικό του ΕΚΑΒ στη χώρα μας. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι οι γιατροί και τα πληρώματα του είχαν εκπαιδευτεί για την αντιμετώπιση και διακομιδή περιστατικών covid 19 απο τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Ντυμένοι με αυξημένα μέτρα βιοασφάλειας, οι γιατροί και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο. Το αισιόδοξο είναι ότι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα έχουν μειωθεί.

«Την προηγούμενη εβδομάδα μεταφέραμε καθημερινά 90 ύποπτα περιστατικά, εκ των οποίων τα 20-25 ήταν διαπιστωμένα, αυτή την εβδομάδα αυτός ο αριθμός έχει μειωθεί στο μισό, περίπου 40 ύποπτα περιστατικά μεταφέρονται την ημέρα και από αυτά, περίπου τα 10 είναι διαπιστωμένα περιστατικά κορονοϊου», είπε στην ΕΡΤ, ο υπεύθυνος του κέντρου του ΕΚΑΒ, Γιάννης Βασιλείου.

Το ΕΚΑΒ άρχισε να προετοιμάζεται πριν εμφανιστεί κρούσμα στην Ευρώπη. Ήδη απο τον περασμένο Δεκέμβριο γίνονταν ασκήσεις αντιμετώπισης και διακομιδής περιστατικών covid 19.Υπήρχε σχεδιασμός της αντιμετώπισης της πανδημίας ανάλογα τις φάσεις μετάδοσης που θα είχε.

Ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος, είπε στην ΕΡΤ και στην Μαρία Σταθοπούλου, ότι  στα κρούσματα του κορονοϊού, είτε τα επιβεβαιωμένα, είτε τα ύποπτα, εφαρμόζονται  τα πιο αυξημένα μέτρα βιοασφάλειας ώστε, το πτητικό μέσο το οποίο ανήκει στην πολεμική αεροπορία να είναι έτοιμο να εκτελέσει πολλαπλές διαδρομές.

Οι γιατροί και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ανήκουν και εκείνοι μαζί με άλλες επαγγελματικές ομάδες στους σύγχρονους ήρωες» που με αυταπάρνηση επιτελούν το καθήκον τους μαζί με όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτις 23/4 η γενική συνέλευση για την επανεκκίνηση της Μπουντεσλίγκα
Επόμενο άρθροΣυγκροτήθηκε το νέο ΔΣ της Μπαρτσελόνα