Το άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης με το συμβούλιο των επιδημιολόγων, στον απόηχο της συνεχόμενης αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα σχολεία πιθανότατα να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, κυβερνητικοί και παράγοντες της Υγείας αναμένουν το πέρας του Αυγούστου για νέα δεδομένα. Αυτήν τη στιγμή, πάντως, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο τα παιδιά να φοράνε μάσκες στις αίθουσες.

Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως υπάρχουν δύο βασικά ενδεχόμενα για το άνοιγμα των σχολείων. Από την μία υπάρχει η πιθανότητα να βρίσκονται όλοι οι μαθητές στην τάξη με αυξημένα τα μέτρα προστασίας και από την άλλη να βρίσκονται οι μισοί την μια μέρα και οι μισοί την επόμενη, όπως ακριβώς συνέβη τον Μάιο.

Σε συνέντευξή του, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία, δήλωσε: «Εφόσον ανοίξουν τα σχολεία θα γίνει με τα πιο ασφαλή μέτρα για τα παιδιά, το προσωπικό και τις οικογένειές τους. Η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς ορίστηκε η 7η Σεπτεμβρίου. Αν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη της επιδημίας δεν μπορώ να πω τι θα γίνει». Με αυτή του τη δήλωση οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα». Μεταξύ άλλων ανέφερε και ο ίδιος τον προβληματισμό του για το άνοιγμα των σχολείων.

«Καταρχάς θα πρέπει τα σχολεία οπωσδήποτε να ανοίξουν, δεν είναι εύκολο να μάθουν γράμματα τα παιδιά έτσι. Να μείνουν ένα χρόνο ακόμα εκτός σχολείων; Δεν το συζητάμε. Ο χειμώνας είναι μπροστά, το φθινόπωρο είναι μπροστά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Βεβαίως μπορεί να ανοίξουν με μάσκες και με μέτρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρχει μια τέτοια διάδοση του ιού με τόσο δυσάρεστες επιπτώσεις που θα χρειαστεί αυτό να αναθεωρηθεί. Αυτό θα αναθεωρηθεί μόνο αν αρχίσουμε να ζούμε μια τραγωδία στην πατρίδα. Έτσι πιστεύω ότι είναι η λογική τάξη των πραγμάτων όσον αφορά τα σχολεία.»

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροAstraZeneca: Η πρώτη συμφωνία παραγωγής εμβολίων με κινέζικη εταιρεία
Επόμενο άρθροΟ καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Σε ποιες περιοχές συνεχίζεται η κακοκαιρία