Ενώ η επέλαση του κορονοιού συνεχίζεται, έρευνες δείχνουν πως  οι πολίτες έχουν κουραστεί κυρίως με την αποχή από τα ταξίδια.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι, εφόσον λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ο κίνδυνος λοίμωξης από τον COVID-19 κατά τη διάρκεια αεροπορικών ταξιδιών, είναι μικρότερος συγκριτικά με τους χώρους εργασίας, τις σχολικές τάξεις και  τα σουπερμάρκετ.

Ο αέρας μέσα στο αεροσκάφος ανανεώνεται και ανακυκλώνεται κάθε τρία λεπτά και, με ειδικά εγκεκριμένα καθαριστικά, τα αεροπλάνα απολυμαίνονται με σχολαστικότητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Το 50% είναι καθαρός αέρας που προέρχεται από το εξωτερικό του αεροσκάφους, ενώ το άλλο 50% ανακυκλώνεται μέσω φίλτρων HEPA του ίδιου τύπου που χρησιμοποιείται και στα χειρουργεία.
Την ίδια ώρα, στους χώρους των αεροδρομίων, τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ώστε οι επιβάτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην καθαριότητα των χώρων, ενώ προστατευτικά διαχωριστικά έχουν τοποθετηθεί σε σημεία εξυπηρέτησης κοινού. Επίσης, η μετάβαση των επιβατών από και προς το αεροσκάφος γίνεται με τα πόδια, όπου αυτό είναι εφικτό. Τα ίδια μέτρα ισχύουν στα τρένα και τα πλοία.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑποκλείστηκε ο Μάρεϊ από το τουρνουά της Κολωνίας
Επόμενο άρθροΒραδιά εθνικών ομάδων με μεγάλα παιχνίδια στο Nations League