Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είπε ότι το ΚΚΕ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη συνολική πολιτική και στρατηγική που ακολουθεί, κάλεσε το λαό να καταδικάσει αυτή την πολιτική σε όλες τις κάλπες ενισχύοντας το ΚΚΕ, ενώ απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους αριστερούς και προοδευτικούς ανθρώπους, όπως είπε, τους κάλεσε να καταδικάσουν μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που συνυπογράφουν με φασίστες, ακροδεξιούς και ρατσιστές.

Στην ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας, έκανε λόγο για «άλλη μια κακοπαιγμένη παράσταση με μοιρασμένους ρόλους και γνωστό σενάριο από την οποία λείπουν τα πραγματικά λαϊκά βάσανα».

Τόνισε ότι οι εκλογές -ευρωεκλογές, τοπικές και βουλευτικές- δίνουν μια ευκαιρια στον λαό να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση «δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να ασκεί μια πολιτική που καταστρέφει και το παρόν και το μέλλον» και ότι «δεν υπάρχει πλέον καμιά εμπιστοσύνη σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό την ΝΔ».

Κάλεσε ιδιαίτερα «όλους τους αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους να καταδικάσουν μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό, που χτες, ανήμερα της μεγάλης επετείου της αντιφασιστικής νίκης των λαών, για την οποία έδωσαν τη ζωή τους εκατομμύρια αγωνιστές σε όλο τον κόσμο, πήγε στη Ρουμανία και έβαλε την υπογραφή του, μαζί με ακροδεξιούς, φασίστες και ρατσιστές. Μαζί με τον Ορμπαν, τον Κουρτς, τον Σαλβίνι και το κακό συναπάντημα το υπόλοιπο της ΕΕ, έβαλαν υπογραφή σε ένα κατάπτυστο κείμενο – διακήρυξη, μνημείο αντικομουνισμού και παραχάραξης της ιστορίας, που ανοίγει το δρόμο για διώξεις ενάντια σε όσους και όσες υπερασπίστηκαν, υπερασπίζονται τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, αντιπάλεψαν και αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό, αλλά και διώχτηκαν από διάφορα μισαλλόδοξα καθεστώτα, με ανάλογα δήθεν επιχειρήματα στο παρελθόν, σαν αυτά που περιέχονται στο χτεσινή διακήρυξη αντιστροφής της ιστορικής πραγματικότητας» είπε.

Έκανε λόγο για προσπάθεια δημιουργίας τεχνικής πόλωσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, η οποία πόλωση “προϋποθέτει ότι και είναι δύο μέρη του ίδιου ταξικού και τοξικού κέντρου» με βασική προϋπόθεση «τα βάρη να ρίχνονται στα λαϊκά στρώματα και τα κέρδη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Χαρακτήρισε δε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ως τους «σκαφάτους του κεφαλαίου», προσθέτοντας «γι’ αυτό δεν μπορείτε να κρύψετε ότι συμπλέετε στα κύρια στα επικίνδυνα σενάρια που φτιάχνετε και αφορούν το μέλλον του λαού μας».

Ανέφερε ότι ένα σημαντικό κομμάτι του κόσμου «σας έχει πάρει χαμπάρι. Κομπάρσος στην παράστασή σας δεν θέλει να μείνει, πρωταγωνιστής στη ζωή του θέλει να γίνει. Θα κάνει την πραγματική διαφορά με το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό. Μπορεί να δοθεί αυτή η αποφασιστική η μόνη ελπιδοφόρα και αγωνιστική απάντηση σε αυτή τη σαπίλα που αποπνέουν όλοι οι διαχειριστές του διεφθαρμένου συστήματός σας».

Επισήμανε ότι αυτή η σαπίλα είναι επικίνδυνη για τον λαό και αναφερόμενος στην τουρκική επιθετικότητα και απειλές για την Κύπρο και το Αιγαίο και την επικίνδυνη κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού».

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠάτε την συζήτηση στο ηθικό πλεονέκτημα και θα χάσετε
Επόμενο άρθροΕίμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τη λιτότητα