Νέα επίθεση κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη, με αφορμή δίκη στην οποία δεν εμφανίστηκε, εξαπέλυσε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τον κ. Μελισσανίδη «τίγρη της Νίκαιας», αναφερόμενος στην υπόθεση του ξυλοδαρμού του και της μήνυσης που δικαζόταν σήμερα αλλά ο κατηγορούμενος δεν πήγε ποτέ.

Ο γνωστός ποινικολόγος ζήτησε τη βίαιη προσαγωγή του κατηγορούμενου λέγοντας ότι το ποινικό του μητρώο δεν είναι λευκό καθώς έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κατηγορηματικές πράξεις λαθρεμπορίας πετρελαίου, δωροδοκία ποδοσφαιριστή κ.λπ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κούγια αναφέρει:

Σήμερα εδικάζετο σε πρώτο βαθμό μήνυση του «τίγρη της Νίκαιας» εις βάρος μου, γιατί με τη σεβάσμια δικηγόρο του, που δυστυχώς, σχεδόν 50 χρόνια, την έχω συναντήσει μόνο σε δίκες Μελισσανίδη, υποστηρίζουν ότι μετά τον άγριο ξυλοδαρμό μου, για τον οποίο ο Μελισσανίδης, χωρίς να έλθει στο Δικαστήριο, καταδικάστηκε σε ποινή φυλακίσεως 12 μηνών, γιατί το Δικαστήριο, ενώ ισχυρίστηκε ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, ανακάλυψε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο με βαρύτατες ποινικές παραβάσεις από το 1980 ακόμα, όταν ο Μελισσανίδης ήταν δάσκαλος σε σχολή οδηγών στην Νίκαια, του έθιξα την τιμή και την υπόληψη, επειδή σε ανακοίνωση μου την επομένη ημέρα της εγκληματικής πράξεως εις βάρος μου, ανέφερα ότι αυτός έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός στην έκδοση πλαστών διπλωμάτων οδηγήσεως, έχει καταδικαστεί για δωροδοκία του ποδοσφαιριστού Καμπόλη το 1984, έχει κατηγορηθεί για κακουργηματικές πράξεις λαθρεμπορίας πετρελαίου (έμεινε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές, αλλά αποφυλακίστηκε με σοβαρούς περιοριστικούς όρους) και ότι δεν πηγαίνει ούτε στην τουαλέτα, χωρίς να συνοδεύεται από σωματοφύλακες.
Σήμερα, ενώ η δίκη ήταν προσδιορισμένη και το Δικαστήριο ανέμενε τον Μελισσανίδη μέχρι τις 14:00, για να ξεκινήσει η εκδίκαση της υποθέσεως, ο Μελισσανίδης εξαφανίστηκε.
Αντί για τον Μελισσανίδη, εμφανίστηκε η σεβάσμια δικηγόρος του και ο καταδικασμένος αμετάκλητα, σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια για συκοφαντικές δυσφημίσεις, Στηβ Κακέτσης, αυτόν τον ιδιαίτερα αξιόπιστο μάρτυρα βρήκε ο Μελισσανίδης.
Όπως είναι φυσικό, ζήτησα τη βίαιη προσαγωγή του στο Δικαστήριο, για να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ. Προέδρου του Δικαστηρίου και των κ.κ. Δικαστών, αλλά και της κας Εισαγγελέως Εφετών, αν πράγματι έχει καταδικαστεί και έχει κατηγορηθεί για τις αξιόποινες συμπεριφορές, που ανέφερα στην ανακοίνωση μου και εάν έχει κατηγορηθεί και για άλλες.
Επίσης, να απαντήσει στην ερώτηση, πόσοι τον συνοδεύουν οπουδήποτε και αν συχνάζει, αλλά και σε άλλες κρίσιμες ερωτήσεις και κυρίως τι καταδίκες αναφέρονται στο ποινικό του μητρώο.
Φαίνεται τελευταία είναι της μόδας οι μηνυτές να μην προσέρχονται στα Δικαστήρια που παρίσταμαι για πολλούς και διάφορους λόγους.
Έτσι, στη δίκη Λιγνάδη έχουν εξαφανιστεί οι 2 από τους 4 δήθεν βιασμένους, ελπίζουμε να εμφανιστούν αύριο, γιατί έχει διαταχτεί η σύλληψη και η βίαιη προσαγωγή τους, και σήμερα χάσαμε «τον τίγρη της Νίκαιας», αλλά ευτυχώς το Δικαστήριο διεκόπη για τις 27/6/2022, όπου και ελπίζουμε να έχουμε τη χαρά να τον δούμε, έστω και στην αίθουσα του Δικαστηρίου, χωρίς συνοδεία, και εκεί να απολαύσουμε τα άψογα ελληνικά του, γιατί έως τώρα μόνο γαλλικά έχουμε ακούσει.

Αθήνα, 16/05/2022
Με εκτίμηση
Αλέξιος Χ. Κούγιας

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑθλητική Ένωση Καταστροφούπολης
Επόμενο άρθροBullying: Τα σημάδια που θα πρέπει να δώσετε αμέσως προσοχή ότι το παιδί σας είναι θύμα