Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά αγωνίστηκε για τελευταία φορά στον τελικό του πρωταθλήματος USL (β’ κατηγορία του πρωταθλήματος των ΗΠΑ), κλείνοντας την αυλαία σε μια σπουδαία καριέρα που τον έκανε αγαπητό στους ποδοσφαιρόφιλους παγκοσμίως.

 

Παρ’ όλο που το κύκνειο άσμα του Αφρικανού σταρ στα γήπεδα ήταν πικρό, καθώς η ομάδα του, η Φοίνιξ Ράιζιντ, ηττήθηκε με 1-0 από τη Louisville City, στη μνήμη των φίλων του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο, θα παραμείνει ο «βασιλιάς» του σκοραρίσματος.

 

Έπειτα από από 20 χρόνια σπουδαίας καριέρας σε Μαρσειγ, Τσέλσι και Γαλατάσαραϊ, συνολικά 791 παιχνίδια, 365 γκολ, 126 ασίστ και 17 τίτλους, ο 40χρονος ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια και περνάει πλέον στην Ιστορία ως ένας από τους πιο χαρισματικούς παίκτες της γενιάς του και ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ποτέ η Αφρική.

 

Κορυφαίος τίτλος που κατέκτησε ήταν αυτός του Champions League το 2012 με την Τσέλσι στον τελικό του Μονάχου απέναντι στη Μπάγερν. Στην Τσέλσι, αποτελεί ζωντανό θρύλο του κλαμπ με όσα πρόσφερε στην ομάδα, ενώ, πολλή αγάπη εισέπραξε τόσο στη Γαλατάσαραϊ, αλλά και στον τελευταίο του ποδοσφαιρικό σταθμό, την Phoenix Rising, όπου είχε τον ρόλο ιδιοκτήτη-παίκτη.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο3η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair
Επόμενο άρθροΗ θέση της Ελλάδας στον Δείκτη Διεθνούς Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας