Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στα νοσοκομεία της Κρήτης από την επερχόμενη αποχώρηση των ανεμβολίαστων εργαζόμενων οι οποίοι από την 1η Σεπτεμβρίου τίθεται σε αναστολή εργασίας.

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου: Αβέβαιο αν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις μετά την πανδημία

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βενιζέλειου, Μανώλης Μενεγάκης μίλησε στο Creta24. «Yπάρχει ένας αναβρασμός στο νοσοκομείο. Κάποιοι συνάδελφοι περιμένουν από την Τετάρτη 1η του μήνα να σταματήσουν την εργασία τους», ανέφερε ο κ. Μενεγάκης και συμπλήρωσε πως εκτός νοσοκομείου θα βρεθούν περίπου 75 άτομα.

Σύμφωνα με τον ίδιο ανεμβολίαστο παραμένει το 2,3 % του προσωπικού στην ιατρική υπηρεσία, το 6,2% του προσωπικού στην νοσηλευτική υπηρεσία και το 6,8% των εργαζομένων στην διοικητική υπηρεσία. Επίσης το 14% του λοιπού προσωπικού (καθαριότητα, ασφάλεια κλπ.) δεν έχει εμβολιαστεί.

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αριθμητικό, ωστόσο επειδή βρισκόμαστε λίγο πριν το πικ της πανδημίας και ένα άτομο να λείψει από τα νοσοκομεία φαίνεται. Θα υπάρχει σίγουρα πρόβλημα μέχρι να βρεθεί ένας τρόπος αντιμετώπισης είτε με προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο» δήλωσε ο κ. Μενεγάκης ενώ συμπλήρωσε πως είναι αδύνατο να αντικατασταθούν οι έμπειροι εργαζόμενοι με αυτόν τον τρόπο, αφού όσοι νέοι έρθουν στο νοσοκομείο θα πρέπει πρώτα να εκπαιδευτούν για ένα διάστημα.

Την ίδια ώρα το νοσοκομείο βρίσκεται ήδη σε οριακό σημείο αφού τα πολλά περιστατικά covid που νοσηλεύονται δημιουργούν ασφυκτική πίεση. «Δημιουργείται ένα επιπλέον ασφυκτικό πλαίσιο στους συναδέλφους που είναι εμβολιασμένοι. Έχουμε σοβαρά περιστατικά και αριθμητικά σε κάθε εφημερία μπαίνουν πολλές εισαγωγές. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 58 περιστατικά covid και απ’ ότι βλέπω ενδεχομένως μέχρι το τέλος της εφημερίας να έχουν μπει περισσότερα από 10 ακόμη», ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Ακόμη μεγαλύτερη πίεση δημιουργεί το γεγονός ότι παρά το ότι η απόφαση της κυβέρνησης θα δείξει την πόρτα της εξόδου στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους την προσεχή Τετάρτη είναι οριστική και αμετάκλητη, το κενό που θα προκύψει δεν φαίνεται να έχει καλυφθεί από κάπου μέχρι στιγμής.

«Δεν έχει καλυφθεί και αυτό θα καθυστερήσει», τόνισε ο κ. Μενεγάκης. «Υπάρχει η πρόθεση από το υπουργείο σύμφωνα με αυτά που έχουν ειπωθεί να καλυφθούν με επικουρικό προσωπικό, αλλά περιμένουν να δουν και τον ακριβή αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα σίγουρα δεν θα υπάρχει κάλυψη αυτών των θέσεων. Γι΄αυτό το λόγο έγινε και η αναστολή αδειών του προσωπικού, με την οποία στην ουσία από το ίδιο το προσωπικό θα καλυφθούν τα κενά».

Ο κ. Μενεγάκης ωστόσο τόνισε πως ειδικά σε ότι αφορά το Βενιζέλειο νοσοκομείο, ο αριθμός του προσωπικού δεν είναι τέτοιος που να μπορεί να καλύψει τα κενά με εσωτερικές μετακινήσεις και αν δεν γίνουν άμεσα οι προσλήψεις προσωπικού τότε το νοσοκομείο τα «ακροβατεί» καθημερινά.

«Το καλύτερο για όλους θα ήταν να μείνουν αυτοί οι συνάδελφοι που φεύγουν. Γιατί μαζί δώσαμε 1,5 χρόνο τη μάχη της πανδημίας και καλό θα ήταν μαζί αν συνεχίσουμε. Θα έπρεπε να βρεθεί ένας άλλος τρόπος να πειστούν να κάνουν το εμβόλιο», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Στη ΔΕΘ το θρυλικό wagοn restaurant του Orient Express
Επόμενο άρθροΜελέτη ορόσημο δείχνει ότι η υποκατάσταση αλατιού θα μπορούσε να αποτρέψει εκατομμύρια θανάτους