Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει σήμερα ημερίδα με τίτλο “Ο ρόλος του Πανεπιστημίου Κρήτης στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα στη Κρήτη Τουρισμός-Αγροδιατροφή”.

 

Η ημερίδα θα λάβει χώρα σήμερα, 4 Μαρτίου, στο Επιµελητήριο Ηρακλείου στις 16.00-21.00 με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Το κύριο θέμα θα είναι ο τουρισμός και η αγροδιατροφή, ως κύριοι κλάδοι της ανάπτυξης της Κρήτης.

 

Τα σοβαρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι δύο παραπάνω κλάδοι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση καινοτόμων επιχειρηματικών στρατηγικών και πρακτικών, οι οποίες, υποβοηθούμενες από τις απαραίτητες πολιτικές και υποστηριζόμενες από την απαραίτητη γνώση, μπορούν να δημιουργήσουν οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αξία, προς την βιώσιμη ανάπτυξη της Κρήτης.

 

Η ημερίδα αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση καθώς και στο να παρουσιαστούν καλές πρακτικές από επιχειρήσεις. Τέλος, η ημερίδα αναδεικνύει το ρόλο του Πανεπιστημίου Κρήτης στη βιώσιμη ανάπτυξη του νησιού και φιλοδοξεί να κινητοποιήσει πολυμερείς σχετικές πρωτοβουλίες μεταξύ των εμπλεκόμενων.

 

Σημειώνεται ότι η ημερίδα θα κλείσει με υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές
Επόμενο άρθροΤην ταχύτερη εφαρμογή των 120 δόσεων ζητά ο Χατζηθεοδοσίου