Ξεκίνησαν το πρωί, οι εμβολιασμοί πολιτών στην εκκλησία της Παναγίας στις Άνω Αρχάνες, ο προαύλιος χώρος της οποίας έχει μετατραπεί από το πρωί σε εμβολιαστικό κέντρο, με δεκάδες πολίτες να σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Την σημαντική πρωτοβουλία του εφημέριου του ναού, π. Ανδρέα Καλιοντζάκη, αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή η επιστημονική κοινότητα του Ηρακλείου.

Η από κοινού προσπάθεια της ιατρικής κοινότητας και της εκκλησίας βρήκε ανταπόκριση από τους πολίτες, αρκετοί από τους οποίους δήλωσαν τις προηγούμενες ημέρες πως θα εμβολιαστούν.

Έτσι από το πρωί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής καταφθάνουν στην εκκλησία και εμβολιάζονται, όπως μεταδίδει το creta24.gr.

Αναστάτωση

Η πρωτοβουλία για μετατροπή της εκκλησίας σε εμβολιαστικό κέντρο, έτυχε θερμής ανταπόκρισης και χαιρετήθηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ωστόσ υπήρξαν κι εκείνοι που αντέδρασαν φτάνοντας μέχρι και του σημείου να απειλήσουν τον Παπά Ανδρέα Καλιοντζάκη. Κάτι που εξηγεί και τον λόγο που η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, αρχικά εγκαταστάθηκε πίσω από το ναό, όπως αναφέρει το cretalive. Όταν έφτασε το συνεργείο του ΕΟΔΥ στο χωριό, επιχειρήθηκε να μετακινηθεί το παραβάν για τον εμβολιασμό, μπροστά από το ναό, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις. Μάλιστα ακούστηκε από μια ηλικιωμένη να λέει πως ήλθε για εμβόλιο χωρίς να το ξέρουν τα παιδιά της και δεν ήθελε να φανεί πως έκανε το εμβόλιο.

Τελικά με παρέμβαση της Διοικήτριας της ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη αποφασίστηκε να μην μετακινηθεί το συνεργείο και να κάνει κανονικά τους εμβολιασμούς πίσω από την είσοδο της Παναγίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤζέιν Μπίρκιν: Έπαθε ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Σκαραμαγκά