Σε εξέλιξη είναι δύσκολη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου, για τον εντοπισμό σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες, που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή. Μέχρι στιγμής μια γυναίκα και δυο παιδιά ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ 57 άνθρωποι έχουν περισυλλεγεί σώοι.

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ένα παραπλέον πλοίο, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό, κάποιος από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, αναφέροντας ότι επιβαίνει σε σκάφος με άλλα άτομα το οποίο βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 57 άνθρωποι καθώς και τρεις σοροί, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών, oι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ανέμους έντασης 6 – 7 μποφόρ. Άγνωστος παραμένει προς το παρόν ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

Όσοι έχουν διασωθεί μεταφέρονται στην Κάρπαθο.

Στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός, έχουν σπέυσει ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, δύο παραπλέοντα πλοία και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Το πλοίο συμφωνα με πληροφορίες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με προορισμό την Ιταλία.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤην επόμενη εβδομάδα τα εκκαθαριστικά
Επόμενο άρθροΚρήτη: Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών – Νεκρά 2 παιδιά και μια γυναίκα