Σε δεύτερο βαθμό, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση της δολοφονίας του Κώστα Προβιδάκη, ο οποίος χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με μαγκούρες τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι της Μεσαράς.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθονται τρεις Κρητικοί που έχουν κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό για την πολύκροτη υπόθεση. Πρόκειται για δύο αδελφούς από το Αντισκάρι, ηλικίας 39 και 30 ετών, καθώς κι έναν 32χρονο από τη Γέργερη. Και στους τρεις άνδρες έχουν επιβληθεί πρωτόδικα ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Με την έναρξη της δίκης η πρόεδρος της έδρας ζήτησε την βίαιη προσαγωγή βασικού μάρτυρα, κατοίκου του Αντισκαρίου, ενώ αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει προκειμένου να γίνουν συνεννοήσεις ανάμεσα στους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Το αιματηρό επεισόδιο με τραγική κατάληξη τον θάνατο του 51 ετών ναυτικού συνέβη το απόγευμα της 23ης 23η Μαρτίου του 2014, στο χωριό Αντισκάρι. Ο Κώστας Προβιδάκης από τις Γκαγκάλες οδηγούσε το αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο γιος του. Ενώ διέρχονταν από στενό δρόμο του χωριού, συναντήθηκαν με άλλο διερχόμενο αγροτικό αυτοκίνητο, στο οποίο οδηγός ήταν ο 39χρονος και συνεπιβάτης του ο 32χρονος από τη Γέργερη. Καθώς η ταυτόχρονη διέλευση των οχημάτων ήταν αδύνατη, προκλήθηκε ένταση. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 39χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και με μια μαγκούρα άρχισε να σπάει τα τζάμια του οχήματος του Προβιδάκη. Ο γιος του άτυχου ναυτικού κατάφερε να διαφύγει από το σημείο για να ζητήσει βοήθεια. Το θύμα, ωστόσο, παρότι προσπάθησε επανειλημμένως να ξεφύγει, χτυπήθηκε άγρια, μέχρι θανάτου, από τους δύο άνδρες και από τον 30χρονο αδερφό του 39χρονου, που στο μεταξύ είχε σπεύσει στο σημείο.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Σα Πίντο συμφώνησε με Βάσκο ντα Γκάμα
Επόμενο άρθροΚοντράρεται με την Αρμάνι ο Ολυμπιακός