Για τις 17 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου των πέντε συλληφθέντων στα προχθεσινά επεισόδια στο Τυμπάκι, που φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση στον χώρο λατρείας των μεταναστών.

Οι 4 διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, βιαιοπραγίες και φθορά ξένης ιδιοκτησίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Ο πέμπτος, δημοτικός παράγοντας δήμου του νομού Λασιθίου, κατηγορείται ότι είχε καθοδηγητικό ρόλο μέσα στο πλήθος, για διατάραξη κοινής ειρήνης και διέγερση σε βαθμό πλημμελήματος.

Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες τρεις καταδικάστηκαν χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για παράνομη οπλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εξ αυτών καταδικάστηκαν για οπλοφορία μαχαιριού και ο ένας για οπλοφορία ροπάλου. Και στους τρεις επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, καθώς και χρηματική ποινή 600 ευρώ.

Οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και θα δικαστούν σήμερα για αδικήματα που αφορούν, κατά περίπτωση, παράνομη κατοχή μαχαιριού, ροπάλου, πυρομαχικών, ξιφολόγχης και άλλων.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Όχι στη βία, στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία» αναφέρει σε παρέμβασή του το Τμήμα δικαιωμάτων, κινημάτων και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τα πρόσφατα επεισόδια στο Τυμπάκι. Σε ανακοίνωσή του γίνεται λόγος για παντελή έλλειψη κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί σε ακραία φαινόμενα και τονίζεται η επείγουσα ανάγκη ενός σχεδίου ομαλής και οργανωμένης ένταξης στην ελληνική κοινωνία, με κανόνες και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωσε τον Μπαξεβανίδη ο Απόλλων Σμύρνης
Επόμενο άρθροΕπτά ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα, κανονικά ο Ολυμπιακός