Ένα βίντεο κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου με πρωταγωνίστρια την γιαγιά Πηνελόπη, 84 ετών από το Αρχοντικό, ένα χωριό που υπέστη μεγάλες ζημιές μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη. Ο χρήστης του Facebook, Foto.kik βρέθηκε στο Αρχοντικό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας για να καταγράψει την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, πολλά είναι τα σπίτια του χωριού που έχουν μισογκρεμιστεί, ενώ μεγάλες πέτρες είναι στη μέση του δρόμου. Μία από τις κατοίκους που μίλησε στο βίντεο είναι η κυρία Πηνελόπη. Η ίδια περιέγραψε ότι για να χτίσουν το σπίτι τους με τον άνδρα της το 1958 και το 1959 έκαναν πολλές δουλειές, ενώ και στη συνέχεια συνέβαινε το ίδιο, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της

Η κυρία Πηνελόπη περιέγραψε με δραματικό τρόπο τις στιγμές που ο Εγκέλαδος «χτύπησε» το χωριό, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν θύματα αφού κατέρρευσαν τοίχοι μέσα στο σπίτι της όπου μένει με τον άνδρα της. Η ίδια μπορεί να κλαίει σε διάφορες στιγμές, να δηλώνει την απογοήτευσή της που χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής, αλλά δεν ξεχνάει ούτε μια στιγμή ότι απέναντι της έχει έναν φιλοξενούμενο.

Τον καλεί προς το τέλος του βίντεο να πάνε στο σπίτι της κόρης της «να του κάνουν ένα καφεδάκι», ενώ του δίνει ευχές για την οικογένειά του. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που αποδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής της και προσέξτε τις στιγμές που αναφέρεται σε συγχωριανούς της που έπαθαν και αυτοί ζημιές στα σπίτια τους:

Νωρίτερα, στο ίδιο βίντεο τις σοβαρές ζημιές στο σπίτι της δείχνει και η κυρία Ελένη Ακάσογλου που έμενε 50 χρόνια στο δικό της σπίτι, από τότε που παντρεύτηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΜΥ θα «βαφτίζει» τα ισχυρά μετεωρολογικά φαινόμενα στην Αν. Μεσόγειο – Δείτε τη λίστα με τα ονόματα
Επόμενο άρθροΆγριο ξύλο ανήλικων κοριτσιών στο κέντρο του Βόλου με… θεατές