Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας συνεχίζεται, χωρίς όμως να παρατηρείται προς το παρόν μεγάλη εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, παρότι αυτή είναι μια κρίσιμη εβδομάδα όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού για όλο τον κόσμο. Εντατικοποιούνται και αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 78 νέα κρούσματα και συνολικά είναι πλέον 821. Δύο άνθρωποι υπέκυψαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 22. Νοσηλεύονται 134, οι 53 είναι διασωληνωμένοι, ενώ 34 πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.
Σε καραντίνα κηρύχθηκε έως τις 7 Απριλίου η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στη Θράκη, καθώς στην ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό 9 άτομα τις τελευταίες 6 ημέρες.

Από σήμερα για τη μετακίνηση από και προς την εργασία, θα πρέπει υποχρεωτικά η συγκεκριμένη φόρμα να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξή της καθιστά την βεβαίωση άκυρη, ενώ υπόχρεοι στο έντυπο Α είναι και οι επαγγελματίες αγρότες.

Τα σούπερ μάρκετ από σήμερα θα είναι ανοιχτά 7 το πρωί με 9 το βράδυ τις καθημερινές, 7 το πρωί με 8 το βράδυ το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα παραμένουν κλειστά.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ το έντυπο της βεβαίωσης μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων.

Το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη πτήση της Aegean από την Κωνσταντινούπολη για Αθήνα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών και πολιτών τρίτων χωρών με ελληνική άδεια διαμονής.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροMόνο για τις επιχειρήσεις που πλήττονται – Τι θα διευκρινίζει η υπουργική απόφαση
Επόμενο άρθροΤι να προσέξουν οι εργοδότες -Τι προβλέπεται για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες