Με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναμένεται να συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου, στη Μόσχα. Τον Έλληνα πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Iω. Μπράχος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να να τεθεί το Κυπριακό ζήτημα, οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και γενικότερα οι σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας για την περιοχή και για την παγκόσμια ασφάλεια. Ενώ από την ατζέντα των συζητήσεων δε θα λείπουν ούτε οι προοπτικές σε Συρία και Λιβύη.

 

Επιπρόσθετα, κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να υπογραφούν σειρά διμερών συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας στους τομείς εμπορικής ναυτιλίας, καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, αθλητισμού, τυποποίησης κ.α.

 

Σημειώνεται ότι από την 5η Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στη Μόσχα ο αν. υπουργός Εξωτερικών, επικεφαλής της αντιπροσωπείας, ο οποίος θα μετάσχει στην Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος – Ρωσίας.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυγκροτούμε νικηφόρα σχήματα, χωρίς τη λογική των χρισμάτων
Επόμενο άρθροΗ πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι τοξική