Ο Ολλανδός επιθετικός Ρόμπιν Φαν Πέρσι ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να “κρεμάσει τα παπούτσια του” στο τέλος της φετινής σεζόν καθώς θα πλησιάζει τα 36 χρόνια

 

“Όπως φαίνεται θα σταματήσω το ποδόσφαιρο στο τέλος της περιόδου. Θα είμαι πλέον 36 ετών και θα έχω κλείσει 18 χρόνια καριέρας”, δήλωσε ο Ολλανδός σέντερ φορ, ο οποίος το καλοκαίρι επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Φέγενορντ.

 

Ο Φαν Πέρσι γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1983 στο Ρότερνταμ. Βγαίνονυας από τις ακαδημίες της Εξέλσιορ, το 1999 εντάχθηκε στην Φέγενορντ.ωΤο 2004 πήγε στην Άρσεναλ, όπου επί μια οκταετία διέγραψε μια λαμπρή διαδρομή με 96 γκολ στο ενεργητικό του. Από το 2012 έως το 2015 φόρεσε την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην συνέχεια πήγε στην Φενερμπαχτσέ και φέτος έκανε τον κύκλο του επιστρέφοντας στην Φέγενορντ.

 

Ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελευταίου πρωταθλήματος που κατέκτησε η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το 2013, ενώ η μετακίνησή του, από την Άρσεναλ στη Γιουνάιτεντ, είχε κάνει τους οπαδούς του Λονδρέζικου συλλόγου να τον μισήσουν και να κάψουν τις φανέλες του.

Ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής και στην Εθνική Ολλανδίας, με την οποία συμπλήρωσε 102 εμφανίσεις και πέτυχε 50 γκολ. Κάνοντας ντεμπούτο με τους “οράνιε” το 2005, υπήρξε βασικότατο στέλεχος της ομάδας που έφτασε έως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010, όταν και ηττήθηκε στην παράταση με 1-0 από την Ισπανία.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕυρεία σύσκεψη στον ΟΑΣΑ για τις επιθέσεις εναντίον λεωφορείων του στο Καματερό
Επόμενο άρθροΤυφώνας έσβησε από τον χάρτη αμερικάνικο νησί