Έντονη ανησυχία επικρατεί στις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο από τα κρούσματα κορονοϊού, αλλά και τη στάση της διοίκησης, που όπως επισημαίνουν εργαζόμενοι, μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρές συνέπειες.

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας βρέθηκε θετική στην covid-19 μια υπάλληλος της οποίας είχε νοσήσει ο γιός. Έγιναν τεστ στους έξι εργαζόμενους που είναι στο ίδιο τμήμα και προχθές βρέθηκαν θετικοί στον ιό οι δύο. Όμως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν έρθει σε επαφή με άλλους συναδέλφους τους, αλλά και με ανθρώπους που είχαν πάει για να εξυπηρετηθούν.

Παράλληλα τα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο βρίσκονται στο ίδιο κτίριο με την Μονάδα Υγείας Ηρακλείου.

Παρ’ όλα αυτά οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εργαστούν κανονικά τη Δευτέρα, τα γραφεία θα είναι ανοιχτά, ενώ δεν έχει γίνει απολύμανση των χώρων, ούτε τεστ σε όλους τους εργαζόμενους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει μεγάλη διασπορά.

Εάν λάβουμε υπόψη ότι στη συγκεκριμένη υπηρεσία η πλειοψηφία των πολιτών που πηγαίνει να εξυπηρετηθεί είναι άνω των 60 και με προβλήματα υγείας, γίνεται αντιληπτό πως μπορεί να οδηγηθούμε σε μεγάλη διασπορά του κορονοϊού.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕως και 95% οικονομία για τα σπίτια που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΑφιερωμένη στους vοσηλευτές η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη