Για αποπροσανατολισμό και ψέματα, κατηγόρησε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά την παρέμβαση του κ. Τσίπρα, όπου έκανε λόγο για «θεσμική εκτροπή» στην διαδικασία εξέτασης των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis.

«Ο κ. Τσίπρας προφανώς και βρίσκεται σε πανικό», σημείωσε ο κ. Πέτσας, «γιατί αλλιώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», συνέχισε «το γεγονός ότι στον «δήθεν» απολογισμό της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, για την περίοδο διακυβέρνησής του, υπάρχει (στη σελίδα 57 του απολογισμού) ρητή αναφορά, που λέει ότι θα πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός, σε τέτοιες περιπτώσεις, να συλλέγει τα όποια ευρήματα υπάρχουν και να αφήνει τη δικαιοσύνη να προχωρήσει στο έργο της.»
Και σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Πως συγκρίνεται η δήλωση  του κ. Τσίπρα, που δείχνει έναν πρωτοφανή πανικό, με τα συμπεράσματα που υιοθέτησε η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ , πριν από λίγες ημέρες.»

Για τις προκλήσεις της Τουρκίας: «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί»

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak για έρευνες του Oruc Reis ανατολικά της Κρήτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί» αν το τουρκικό σκάφος πάει κάτω από την Κρήτη.

«Όλες οι δραστηριότητες που κάνει η Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είναι παράνομες» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Πέτσα, ο οποίος διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα», προσθέτοντας παράλληλα ότι είναι τυπική διαδικασία η ανάρτηση από τον ΟΗΕ των συντεταγμένων του «Άκυρου», όπως έχει χαρακτηριστεί από την Αθήνα, μνημονίου ανάμεσα στην Άγκυρα και στην Τρίπολη.

Για το μεταναστευτικό/προσφυγικό

Όσον αφορά στο ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, τη δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Αν κρίνουμε από τις σημερινές δηλώσεις του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, οι νησιώτες δεν σκλήρυναν, αλλά χαλάρωσαν τη στάση τους. Δεν υπάρχει άλλη οδός από την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για τις κλειστές δομές. Το μόνο που έχει μείνει ανοιχτό στη συζήτηση με τις τοπικές αρχές είναι αν εκείνες θα είναι σε θέση να υποδείξουν κάποιες άλλες περιοχές.» «Ίσως τράβηξε και παραπάνω από όσο έπρεπε ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες για την χωροθέτηση των κλειστών κέντρων, γι`αυτό προχωρήσαμε στην υπουργική απόφαση. Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε, αν δεν υπάρξει άλλη πρόταση μέσα στη βδομάδα», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας. «Η επιτάχυνση των διαδικασιών για το άσυλο είναι σημαντική. Προς το τέλος του μήνα θα δώσουμε στατιστικά στοιχεία», ανέφερε και επισήμανε ότι:

«Είμαστε πολύ προβληματισμένοι που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει κόψει περίπου στο μισό τον προτεινόμενο προϋπολογισμό για τα θέματα αλληλεγγύης στο προσφυγικό» Επιπλέον, για την απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου για Ισπανία/μεταναστευτικό, είπε πως: «Είναι ένα ακόμα στοιχείο που προσμετράται θετικά ως προς την πολιτική μας. Επιβεβαιώνει ότι πρέπει να φυλάσσονται τα σύνορά μας και να χρησιμοποιούνται μέτρα όπως ο φράχτης στον Έβρο».

Για τον κοινοτικό προϋπολογισμό

«Είμαστε ακόμη μακριά από μια αποδεκτή πρόταση για τον κοινοτικό προϋπολογισμό», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.«Δεν μπορούμε να δεχτούμε στην ΚΑΠ ότι οι Έλληνες αγρότες θα έχουν σημαντικές μειώσεις στα χρήματα που λαμβάνουν για ενισχύσεις. Συνολικά δεν θέλουμε καμία μείωση στους πόρους που λαμβάναμε μέχρι σήμερα», σημείωσε ακόμα.

Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι το πρώτο μετά από 12 χρόνια που όχι μόνο δεν προβλέπει μειώσεις σε συντάξεις αλλά προβλέπει και αυξήσεις» υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε:  «Το νομοσχέδιο καλλιεργεί την ασφαλιστική συνείδηση σε όλους και εμπνέει εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους, που ξέρουν ότι όσο περισσότερο δουλεύουν τόσο μεγαλύτερη θα είναι η σύνταξή τους».  «Μέχρι χθες το καθεστώς του κατώτατου μισθού ήταν συνδεδεμένο με τις εισφορές. Εμείς αποσυνδέουμε την ασφαλιστική εισφορά από το εισόδημα και καθορίζουμε κατηγορίες που μπορούν να επιλέξουν οι ασφαλισμένοι», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Για το νομοσχέδιο για τις πορείες

«Δεν έχει καθυστερήσει. Απλώς εμείς προχωρούσαμε παράλληλα και τη δευτερογενή νομοθεσία. Είναι θέμα ημερών η κατάθεσή του στη Βουλή» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Αναληθείς οι κατηγορίες κατά της Μάντσεστερ Σίτι»
Επόμενο άρθροΛάρισα: Θλίψη και προβληματισμός από τον θάνατο 5χρονης εντός νοσοκομείου