Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, έχει ως εξής:

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στις 9:30, τοπική ώρα, το Ground Zero και τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε επίσης: ΟΗΕ: Τα «όπλα» του Μητσοτάκη στον «πόλεμο» προπαγάνδας του Ερντογάν

Στις 14:15, θα δώσει συνέντευξη στο δίκτυο CNN και στη δημοσιογράφο Isa Soares.

Στις 15:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου Λιβύης, Mohamed Younus al-Menfi.

Στις 15:45, θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, David Harris, και τον υπεύθυνο για θέματα πολιτικής, Jason Isaacson.

Στις 17:25, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην έδρα του Οργανισμού.

Την Παρασκευή η ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

Απαντήσεις για όλα. Με στοιχεία. Αυτή θα είναι η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή στον ΟΗΕ, σε μία ομιλία η οποία όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές θα είναι θεσμική, αλλά στον τόνο που απαιτεί το κλίμα που δημιούργησε η ομιλία του Ερντογάν την Τρίτη.

Η Αθήνα άλλωστε εξαρχής σχεδίαζε μία ομιλία, η οποία θα εστίαζε στον αναθεωρητισμό, την προκλητικότητα και την εμπρηστική ρητορική της Άγκυρας, με αποδείξεις. Και ιδιαίτερες αναφορές στο διεθνές δίκαιο.

Ωστόσο η επιλογή του τούρκου προέδρου να επιχειρήσει να βάλει την Ελλάδα στο κάδρο των αυταρχικών κρατών, αναθεώρησε τα σχέδια σαφώς προς το επιθετικότερο.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν δε, ότι η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα απαντήσει σε όσα ο Ερντογάν αναφέρθηκε ποντάροντας στο συναίσθημα, αλλά και σε όσα επέλεξε να περιγράψει με γενικότητες, προκειμένου να μην μπει στο ίδιο κάδρο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διεθνοποίηση

Παράλληλα, η ελληνική διπλωματία προετοιμάζεται για ένα νέο γύρο διεθνών επαφών, με στόχο την ενημέρωση εταίρων και συμμάχων.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται από την Τρίτη το βράδυ στη Νέα Υόρκη, όσο και ο Νίκος Δένδιας που έφτασε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τη Δευτέρα, αξιοποιούν τις συναντήσεις τους σε αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκοντας να δώσουν στις επαφές τους τα απαραίτητα στοιχεία για τα fake news και την προπαγάνδα της Τουρκίας, αλλά και για την επικινδυνότητα του σκηνικού που στήνεται.

Με τον Δένδια να έχει ήδη προειδοποιήσει στις επιστολές του, με τις οποίες απαντούσε σε αυτές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος σε ΟΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, για τα χειρότερα, σημειώνοντας ότι απαιτείται η άμεση καταδίκη των τουρκικών απειλών από όλη τη διεθνή κοινότητα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στη Θεσπρωτία: 24χρονη κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των γονιών της
Επόμενο άρθρο«Αγιά Σοφιά – OPAP Arena»: Θετική εισήγηση για την άδεια λειτουργίας