Την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Πλατεία Συντάγματος θα λάβει χώρα φέτος η γνωστή και δημοφιλής εκδήλωση γευστικής δοκιμής της ένωσης οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

 

Πρόκειται για την ετήσια επίσκεψη των κορυφαίων οινοποιών του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα στην Αθήνα, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες και καταναλωτές. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη δυναμική όλων των μελών της ένωσης από τα 25 συνολικά τραπέζια των οινοποιείων, δοκιμάζοντας νέες ετικέτες, πειραματικά κρασιά, φρέσκα και παλαιών εσοδειών, του τρύγου του 2018 αλλά και όσα από τις προηγούμενες χρονιές έχουν μόλις κυκλοφορήσει.

 

Ουσιαστικά στα “ΒορΟινα¨είναι συγκεντρωμένος όλος ο πλούτος της Βόρειας Ελλάδας από τα αμπελοτόπια απ’ όπου προέρχονται μερικές από τις πιο αντιπροσωπευτικές ποικιλίες της χώρας, γηγενείς και διεθνείς. Οίνοι και αποστάγματα που αποτέλεσαν πρότυπα, δημιούργησαν στυλ και καθόρισαν την πορεία του ελληνικού οίνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οίνοι λευκοί, orange, ροζέ, ερυθροί, αφρώδεις, ημιαφρώδεις, ξηροί, ημίξηροι, γλυκείς αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, διπλής απόσταξης και παλαιωμένα.

 

Οι ώρες λειτουργίας θα είναι 12:00-15:00 για επαγγελματίες (είσοδος δωρεάν με προεγγραφή) και 15:00-20:00 για το οινόφιλο κοινό (είσοδος 8€ – με προεγγραφή 5€). Για προεγγραφή και όλες τις πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που συμμετέχουν, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

 

Σημειώνεται ότι μαζί με τους οινοποιούς της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στα ΒορΟινά φέτος συμμετέχουν κι ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» με γευστική δοκιμή βραβευμένων οίνων και αποσταγμάτων από τον 18ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. και ο εκπαιδευτικός οργανισμός WSPC.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Συμφωνία των Πρεσπών είναι πατριωτικά ορθή και εθνικά ωφέλιμη
Επόμενο άρθροΑνάπτυξη του όγκου πωλήσεων το δ’ τρίμηνο