Δεκαπλάσιοι οι διασωληνωμένοι σε σχέση με τον Αυγουστο κι αυτό αντανακλά τη μεγάλη πίεση έξι εβδομάδων στην Αττική , που ευτυχώς για τρίτη ημέρα σταθεροποιεί την καμπύλη κάτω των 200 κρουσμάτων την ημέρα. Την ίδια ώρα η πρωϊνή επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στο Παίδων Πεντέλης σηματοδοτεί τις προσπάθειες για σύστημα μη πίεσης στα εξωτερικά ιατρεία και επίσπευση εξετάσεων γρήγορης διάγνωσης, χωρίς συνωστισμό και ταλαιπωρία. Ο υπουργός Υγείας μίλησε για υποδειγματικό σύστημα στο Παίδων Πεντέλης, ενώ αναφορικά με το Αγία Σοφία και το παιδιατρικό Αγλαϊα Κυριακού, τα εργαστήρια έχουν δυνατότητα ελέγχου 200 παιδιών το 24ωρο ενόψει και της επέλασης της γρίπης.

Σύμφωνα με τον ηλεκτρονικό χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, 22 περιοχές βρίσκονται πριν από το κόκκινο, στο πορτοκαλί τρίτο από τα τέσσερα επίπεδα κινδύνου, δηλαδή σε αυξημένη ετοιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν στην Αττική 14 κέντρα υγείας, 8 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια και 6 στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια. Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από κορονοϊό, θα πρέπει να απευθύνονται στα κέντρα υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού.

Ο ημερήσιος μέσος όρος τεστ που γίνεται στα νοσοκομεία της Αττικής είναι περίπου 1.000, ενώ από αύριο η δυναμικότητα αυξάνεται κατά 500.

Πονοκέφαλος ο συνωστισμός

Απίστευτες εικόνες καταγράφονται σε κέντρο διασκέδασης σε παραλιακή περιοχή της Αργολίδας, όπου αστυνομικοί συνέλαβαν ιδιοκτήτη για ηχορύπανση.

Στην Πάτρα σειρά παίρνει η πλατεία Γεωργίου που μετατράπηκε σε υπαίθριο στέκι δεκάδων ατόμων που με το ποτό στο χέρι και παρά την προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ, συγχρωτίστηκαν, δημιουργώντας μία ακόμα εν δυνάμει υγειονομική βόμβα.

Στην Κοζάνη, που γιορτάζει σήμερα την απευλευθέρωση της, για πρώτη φορά δεν γίνονται παρελάσεις ούτε επετειακές εκδηλώσεις, λόγω του επιπέδου επιτήρησης στο προτοκαλί.

ΕΡΤ-Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Πέγκυ Μπρούσαλη, Νίκη Παπαδούλα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυντάξεις Νεομβρίου: Πότε θα εμφανιστούν τα χρήματα στους λογαριασμούς
Επόμενο άρθροΔάνεια – ανάσα άνω των €5 δισ. μέσα σε 80 ημέρες