Αμετανόητος για το επεισόδιο που προκάλεσε χθες στη Βουλή, το οποίο οδήγησε στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, παραμένει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ολόκληρη η επιχειρηματολογία του αφορούσε στο δικαίωμά του, όπως επαναλάμβανε διαρκώς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, «να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του, αλλά και την ακεραιότητα, τη δική του και της οικογένειάς του».

Αρνήθηκε πεισματικά ότι υποστηρίζει ακροδεξιές θέσεις, ενώ κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, με τον οποίο και ξεκίνησε η σύγκρουση, που οδήγησε τελικά στην «έκρηξη» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και στη δική του διαγραφή, ότι εκείνος αποκάλεσε «απογόνους ταγματασφαλιτών» τον ίδιο και γενικά τους βουλευτές της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το ΚΚΕ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ΑΝΤ1 και ξεκαθάρισε πως ο κ. Παφίλης μιλούσε μόνο για τον Κ. Μπογδάνο και όχι γενικά για τη ΝΔ.

Ο κ. Μπογδάνος, αφού υπενθύμισε, ότι έχει δεχτεί τραμπουκισμό και από φασιστικά στοιχεία «και από την άκρα αριστερά», δήλωσε πως ο ίδιος δεν απευθύνεται στο κοινό της Χρυσής Αυγής, αλλά σε ένα κοινό «με πατριωτικές και δημοκρατικές ευαισθησίες», τονίζοντας μάλιστα πως αυτό είναι «το δικό του κοινό».

Όταν ο δημοσιογράφος, του υπενθύμισε τα λόγια που του απηύθυνε, ουσιαστικά, στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας, κάνοντας αναφορά στον Ηλία Κασιδιάρη, ο Κ. Μπογδάνος είπε πως «δεν είχε καλή ενημέρωση ο κ. Δένδιας, ήμουν απέναντι στον Κασιδιάρη, όχι δίπλα».

«Δεν με υπερασπίστηκε το κόμμα»

Αναφορικά με την απόφαση του πρωθυπουργού να τον διαγράψει, ο πρώην βουλευτής είπε ότι η αίσθησή του είναι πως «ο κ. πρωθυπουργός αποκόμισε την εικόνα ότι είχε συντελεστεί μια αποτροπή του focus της επικαιρότητας από την πολύ σημαντική συμφωνία με τη Γαλλία σε ένα ζήτημα αντεγκλήσεων», επιρρίπτοντας και πάλι όλες τις ευθύνες στον Θανάση Παφίλη, ενώ ο ίδιος, το μόνο που έκανε, όπως είπε, ήταν να αναφερθεί «στις διαχρονικά αντεθνικές θέσεις του ΚΚΕ».

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχτηκε για επιθετικά σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς και εναντίον δημοσιογράφων, η απάντηση ήταν παρόμοια: «Αναζητώ το δίκιο μου».

Υποστήριξε, άλλωστε, πως κάποιοι βγάζουν μια εικόνα για εκείνον που δεν έχει σχέση ούτε με «νταηλίκι» ούτε με «αγοραία συμπεριφορά».

Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, το γεγονός ότι ισχυρίστηκε πως στο έντονο φραστικό επεισόδιο που είχε με τον Θανάση Παφίλη στη Βουλή, δεν τον προστάτευσε «ούτε το προεδρείο της Βουλής, ούτε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ούτε και το κόμμα μου», όπως είπε.

«Δεν πιστεύω τίποτα, δεν ελπίζω τίποτα, είμαι ελεύθερος»

Κληθείς να απαντήσει για τις επόμενες κινήσεις του, ως ανεξάρτητος – πλέον – βουλευτής, απέρριψε τα όποια σενάρια περί συνεργασίας του με άλλα κόμματα, τονίζοντας πως, «αρχής γενομένης από αύριο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει 158 ψήφους» και προσθέτοντας ότι θα παραμείνει συντεταγμένος με τις πολιτικές της κυβέρνησης, την οποία και θα συνεχίσει να στηρίζει.

Μάλιστα, εναπόθεσε τις ελπίδες του για επιστροφή στην ΚΟ της ΝΔ στο χρόνο, λέγοντας πως «οι εκλογές, όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αργούν».

«Αναγνωρίζω ότι ένας άπειρος βουλευτής είπε σωστά πράγματα στο λάθος χρόνο», κατέληξε ο Κ. Μπογδάνος, επιμένοντας για πολλοστή φορά στην ορθότητα των λόγων του και προσθέτοντας ότι «επαφίεται στους εμπειρότερους» βουλευτές της ΝΔ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον πρωθυπουργό – τις ίδιες με τις δικές του, δηλαδή, αλλά στο… σωστό χρόνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕθνική: Με ίωση ο Δουβίκας
Επόμενο άρθροΚατώτατος μισθός – Πρωταθλητές στη… μείωση οι Έλληνες εργαζόμενοι