O Μάνφρεντ Βέμπερ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, θα πρέπει να σταματήσει να φαντασιώνεται ένα «οικονομικό πραξικόπημα» στην Ελλάδα και σενάρια για την ανατροπή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση του οποίου οδήγησε τη χώρα εκτός της κρίσης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Ούντο Μπούλμαν στο EURACTIV.com.

 

Οι δηλώσεις του Μπούλμαν έγινε έπειτα από εκείνες του Βεμπερ, χθες, που υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη μιας κυβερνητικής αλλαγής στην Ελλάδα.

 

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου από την Ελλάδα, γράφει το EURACTIV.COM ο Μάνφρεντ Βέμπερ καταφέρθηκε κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ιδίως για τη στάση του στο θέμα της Βενεζουέλας.

 

Επιπλέον, ανέφερε, όπως λέει το EURACTIV.com, ότι εάν γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εάν υπήρχε μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα, ο ίδιος θα επιχειρούσε να μετριάσει τα οικονομικά βάρη της χώρας.

 

«Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα» είπε ο Βέμπερ.

 

«Από πότε οι επικεφαλής υποψήφιοι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπαγορεύουν την οικονομική πολιτική στην Ευρωζώνη; Καλώ τον κύριο Βέμπερ να φρεσκάρει τη μνήμη του σχετικά με την πρόσφατη ιστορία στην Ελλάδα» επισήμανε ο Μπούλμαν στο EURACTIV.

 

«Την ώρα που η νυν κυβέρνηση την οποία ο κ. Βέμπερ θα ήθελε να ανατρέψει, κατάφερε με επιτυχία να ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής, οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπό τη Νέα Δημοκρατία απέτυχαν παταγωδώς υπό αυτό το πρίσμα» σημείωσε ο Μπούλμαν.

 

«Η συμβουλή μου στον κ. Βέμπερ ξεκάθαρα είναι να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο να ενημερώνεται καλύτερα παρά να φαντασιώνεται οικονομικά πραξικοπήματα» τόνισε ο Μπούλμαν.

 

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στο EURACTIV:

«Η παρουσία του κ. Βέμπερ στην Αθήνα ως «γκρούπι» του κυρίου Μητσοτάκη μειώνει ακόμη περισσότερο την εξαιρετικά μικρή πιθανότητα να εκλεγεί νέος πρόεδρος της Κομισιόν».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο Μάνφρεντ Βέμπερ αποφάσισε να καταφερθεί εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, την ημέρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε βελτιωμένες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία.

«Ο Βέμπερ υποστήριξε ότι με τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό, η ανεργία θα μειωθεί (…), ξέχασε για μία ακόμη φορά να επισημάνει ότι υπό την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας- Ελλήνων Σοσιαλιστών η ανεργία έφθασε στο 27% και ο Τσίπρας κατάφερε να τη μειώσει στο 18%».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαύρα κουτιά στέλνουν σε πραγματικό χρόνο δεδομένα από αεροπορικά ατυχήματα
Επόμενο άρθροΠαραιτήθηκε και από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος