Η ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν από το «μαύρο», σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια τηλεόραση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά ο οποίος τόνισε ότι  «ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ».

 

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Παιδείας άσκησε σφοδρή κριτική για τον τρόπο διαχείρισης της ΕΡΤ υποστηρίζοντας ότι «είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση, δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση» προσθέτοντας ότι η εικόνα της θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν από το «μαύρο».

 

«Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση. Το ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι χειρότερα κατά κανόνα, δεν δίνει άλλοθι στην ΕΡΤ για να τα συναγωνίζεται στην έλλειψη ποιότητας» τόνισε ο κ. Φίλης.

 

Και συμπλήρωσε: «Αναγνωρίζω ότι ήταν δύσκολο να αλλάξει το τοπίο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Στον τομέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης η ευθύνη της κυβέρνησης είναι αποκλειστική».

 

Επίσης ο πρώην υπουργός υποστήριξε μιλώντας στο newpost.gr, ότι ορισμένες κυβερνητικές επιλογές δημιουργούν ζητήματα. «Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή», σημείωσε.

 

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, που ισχυρίστηκε ότι «ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ», υπερασπιζόμενος παράλληλα το έργο που επιτελείται στη δημόσια τηλεόραση.

 

«Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να βάζει τον πήχη ψηλά. Οι επιθέσεις προς την ΕΡΤ έχουν τον τύπο χρονοκαθυστέρησης. Έχει σημαντική αύξηση της τηλεθέασης και γι’ αυτό την χτυπούν. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στο περιεχόμενο των τηλεοπτικών σταθμών» επισήμανε ο κ. Παππάς.

 

Επίσης ο κ. Παππάς ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή για το μαύρο στην ΕΡΤ θα συσταθεί την επόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο μικροσκόπιο της OLAF χορηγία 52 εκατ. ευρώ στο ελληνικό υπ. Άμυνας για σίτιση μεταναστών
Επόμενο άρθροΤουρκία: Στηρίζουμε τη «φίλη “Μακεδονία”»