Στους 180 ενδέχεται να φθάνουν οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα των χρυσοθήρων και μαζί αρχαιοκάπηλων, λαθρέμπορων και παραχαρακτών. Μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες που εξάρθρωσαν οι αρχές στη Β. Ελλάδα είναι 17. Η δικογραφία είναι ογκωδέστατη με καταγραφή συνομιλιών αλλά και οπτικού υλικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να εμπλέκονται πάνω 100 άτομα μεταξύ των οποίων εν ενεργεία αστυνομικός διευθυντής, ένας αρχιφύλακας και 2 άλλοι αστυνομικοί.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που αριθμεί 5,5 χιλιάδες σελίδες, ο αστυνομικός διευθυντής κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε και οχήματα της υπηρεσίας προκειμένου να μεταφέρει τους ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους τα μέλη του κυκλώματος πραγματοποιούσαν τις έρευνες ανεύρεσης χρυσού.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται πάνω από 80 DVD από καταγραφές με κάμερες που έκαναν επί 6 μήνες οι αστυνομικοί της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων και εκατοντάδες ηχογραφήσεις συνομιλιών από κινητό τηλέφωνο μεταξύ των μελών του κυκλώματος.

Την Τετάρτη οι βασικοί κατηγορούμενοι που φέρονται και ως αρχηγοί του κυκλώματος θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια Κιλκίς.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Τάσος Παντολέων

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈκανε περιγραφή στο Λαμία-Ξάνθη από… ταράτσα!
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της Ζέττας Μακρή με τον δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό και αντιδημάρχους για τα προβλήματα του δήμου Ν. Πηλίου