Με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη και παρουσία πολλών κυβερνητικών στελεχών, καθώς και ανθρώπων της αγοράς, παρουσιάστηκε το βιβλίο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Μπαγινέτα με τίτλο, «Δύο Θητείες – Ένας στόχος».

Μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Νίκος Αυγενάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών καθώς και στελέχη από οργανισμούς του ΥπΑΑΤ και παραγωγικούς φορείς.

Παρουσιάζοντας το βιβλίο του κ. Μπαγινέτα, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι «αντιπαραθέτει τα στοιχεία του σχεδιασμού, του προγράμματος, στο πρώτο μέρος του βιβλίου, με τα δεδομένα της εφαρμογής, της υλοποίησης των πολιτικών κατά την περίοδο από τον Ιούλιο 2019 έως τον Ιανουάριο 2021, στο δεύτερο μέρος του βιβλίου» προσθέτοντας ότι ο αναγνώστης μπορεί διαβάζοντας το βιβλίο να δει ‘τι είπαμε’, ‘τι κάναμε’ και ‘τι κάνουμε’ και να διαπιστώσει τη συνέπεια λεγομένων και πράξεων».

Χαρακτήρισε τον κ. Μπαγινέτα πέρα από στενό συνεργάτη και προσωπικό φίλο και σημείωσε πως «σίγουρα θα έχει πολλά να γράψει και για την τρίτη θητεία του, τη σημερινή του στο υπουργείο» και επισήμανε ότι «θα έχει να γράψει και πολλά ακόμα βιβλία για τις θητείες του στο μέλλον, γιατί αξίζει τα καλύτερα. Διαθέτει όλα τα εφόδια, την επιστημονική κατάρτιση, την τεχνοκρατική ματιά αλλά και το πολιτικό αισθητήριο, για την ανοδική πορεία που ακολουθεί».

«Ένα από τα πολλά καλά που μου έχουν μείνει από το πέρασμά μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι η γνωριμία μου με τον Κώστα Μπαγινέτα» ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Ο πρώην ΥΠΑΑΤ, αφού ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του υπουργείου για τη δουλειά που έγινε κατά τη θητεία του εκεί, επισήμανε πως «ήταν μεγάλη τύχη που ο κ. Μπαγινέτας είχε εργαστεί για να φτιάξει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τον πρωτογενή τομέα».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης έκανε αναφορά και στις διαπραγματεύσεις που έγιναν για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) τις οποίες χαρακτήρισε «κρίσιμο θέμα» υπογραμμίζοντας ότι έγιναν από τον κ. Μπαγινέτα και είχαν ως αποτέλεσμα «η χώρα να πετύχει μια μεγάλη νίκη».

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Αθλητισμού αρχικά αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον κ. Μπαγινέτα, καθώς οι δυο αποτέλεσαν μέλη της γραμματείας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. Αυγενάκη να καταλαμβάνει τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Μπαγινέντας τη θέση του γραμματέα Αγροτικών Φορέων Ν.Δ.

«Ο κ. Μπαγινέτας είναι εργατικός, συνεπής και με κομματική σύνεση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης και ανέφερε πως «είχε καταγράψει όλα τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα» την περίοδο που το κυβερνών κόμμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε πως είδε να «γίνεται σοβαρή, περίφημη και μεθοδική δουλειά η οποία αξιοποιήθηκε» προσθέτοντας ότι για να γίνει αυτό ο κ. Μπαγινέτας «αφιέρωσε χρόνο και δούλεψε μένοντας κάποιες φορές μακριά από την οικογένειά του».

«Έχουμε πάει σε όλη την Ελλάδα και έχουμε ακούσει και γνωρίσει όλους τους ανθρώπους» δήλωσε από τη πλευρά του ο γ.γ. του ΥπΑΑΤ, Κώστας Μπαγινέτας, ευχαριστώντας παράλληλα, τόσο τους υπουργούς, όσο και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη που του έδωσαν αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι «ένα υπουργείο που έχει βαθιά της ρίζες του στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζοντας ότι «βασικός ‘κουμπαράς’ του ΥπΑΑΤ είναι η ΚΑΠ».

Τέλος, μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ο κ. Μπαγινέτας έκανε λόγο για μεγάλη νίκη, καθώς υπήρχε το θέμα της «εξωτερικής σύγκλισης» το οποίο, εάν εφαρμοζόταν, θα είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να χάνει ετησίως 800 εκατ. ευρώ. Όμως όπως σημείωσε «καταφέραμε να πετύχουμε εξασφάλιση πόρων και να μη προχωρήσει η εξωτερική σύγκλιση».

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑρκάς – Η βόλτα του Ναπολέοντα – Θανατηφόρο χιούμορ στην σημερινή καλημέρα
Επόμενο άρθροΓεωργιάδης – Δεν θα αφήσουμε τις αυξήσεις στην ενέργεια να περάσουν στους λογαριασμούς – Τι είπε για Μπογδάνο