Σε εξέλιξη βρίσκονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο τη διεύρυνση, τον απολογισμό της διακυβέρνησης, και τον οδικό χάρτη για το συνέδριο του Μαΐου. Χθες, το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν ότι το κόμμα θα συνεχίσει την πολιτική των ανοικτών θυρών, και της διεύρυνσης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας για τη διαδικασία της διεύρυνσης τόνισε ότι «η διεύρυνση περνάει μέσα από την αξιοπιστία που χτίζει ο απολογισμός».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι «το προηγούμενο διάστημα με δίκη μας ευθύνη τροφοδοτήσαμε μια αδιέξοδη εικόνα εσωστρέφειας. Ανακαλύψαμε εσωτερικούς εχθρούς, υπερασπιστές της διεύρυνσης και υπονομευτές της, γίναμε πρωταθλητές στις διαρροές στον τύπο αποφεύγοντας τον ανοιχτό διάλογο». Και προσθέτει:

«Φτιάξαμε μια καρικατούρα αντίθετης άποψης για να την πολεμήσουμε. Για ποιους λόγους άραγε; Τη διεύρυνση όμως την υπηρετήσαμε όλοι μαζί από 2012. Οι ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε το τελευταίο δεν τις πήραμε για πλάκα»

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε ταυτόχρονα ότι «σήμερα φαίνεται πως δεν έχουμε στρατηγικές διαφορές ανάμεσα μας, έχουμε ενδεχομένως διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους ζητήματα»

Απαντώντας εμμέσως στα όσα είπε χθες ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «η στάση της δίκης μας Αριστεράς έναντι των θεσμών είναι προσπάθεια εξυγίανσης τους με κανόνες, σεβασμό στη δημοκρατία και αξιοκρατία».

Ο Π. Πολάκης επέκρινε και τον Ε. Τσακαλώτο για το γεγονός ότι άφησε «μαξιλάρι» 37 δις ευρώ, αντί να κατευθύνει μέρος αυτών σε κοινωνικές παροχές.

Η θέση του Α. Τσίπρα

«Όλος αυτός ο κόσμος που μας προσεγγίζει, πιστέψτε με, δε μας προσεγγίζει γιατί τον ενδιαφέρει να συμβάλει στη διαμόρφωση συσχετισμών στον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης μέρας. Αυτό αφορά μονάχα τους κατοικούντες χρόνια την Ιερουσαλήμ. Όχι τον κόσμο. Αυτοί που έρχονται έρχονται γιατί θέλουν με το τρόπο τους να συμμετέχουν. Να γίνουν κοινωνοί. Να δράσουν μαζί μας. Και να αναλάβουν μερίδιο της ευθύνης στις κρίσιμες αποφάσεις που θα έχουμε να πάρουμε στο μέλλον. Με δυο λόγια αν δεν τους δώσουμε χώρο δράσης, χρεώσεις δουλειάς αλλά και συμμετοχή στις κρίσιμες αποφάσεις, τότε θα τους απογοητεύσουμε», ανέφερε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑσημένιο μετάλλιο για το ομαδικό της σπάθης στο Παγκόσμιο κύπελλο της Ουγγαρίας
Επόμενο άρθροΟι οπαδοί της ΑΕΚ αποθέωσαν την ομάδα πριν τον τελικό του Κυπέλλου