Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους στην διακυβέρνηση της χώρας, ο πρωθυπουργός με μήνυμα του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αναφέρεται στο σύνολο των πολιτικών πεπραγμένων, εστιάζει στην διεθνή θετική εικόνα της χώρας, που παρά την πανδημία, όπως τονίζει η Ελλάδα είναι παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις επενδύσεις και συγκεκριμένα στις εργασίες στο Ελληνικό «που εκπέμπουν θετικό σήμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας».

«Η θεσμική τάξη αποκαταστάθηκε»

«Η διάκριση των εξουσιών είναι για εμάς απαράβατος κανόνας. Η εικόνα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι αυτή της μιζέριας και των τριτοκοσμικών αναζητήσεων, αλλά μιας χώρας που ατενίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση και τον κόσμο κατάματα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η 7η Ιουλίου δεν είναι ημέρα πανηγυρισμών, είναι μέρα δουλειάς»

«Με σκληρή προσπάθεια του χρόνου τέτοια εποχή η δύσκολη συγκυρία θα είναι πίσω μας και η οικονομία όχι μόνο θα έχει κερδίσει το έδαφος που θα χάσει φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε αλλάξει τη χώρα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι θέσεις της αντιπολίτευσης

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στο «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» επιτίθεται στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική και κάνει αναφορά στα θέματα διαφάνειας και θεσμών:

«Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής παράνομες ηχογραφήσεις ανοίγει το καπάκι του υπονόμου για την πολιτική ζωή. Δεν έχω μάθει να λειτουργώ ως χωροφύλακας ή παιδονόμος. Τα στελέχη μας είναι δημόσια πρόσωπα. Κρίνονται διαρκώς’.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά με παρέμβαση της στην εφημερίδα «Στο Καρφί», ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική και επιρρίπτει ευθύνες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ:

«Δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το παρακράτος, το μαγαζί και παραμάγαζα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Τσίπρας γνώριζε και είτε δεν μπορούσε να τα σταματήσει, είτε ήταν σε αδυναμία να τα ελέγξει, είτε τα καθοδηγούσε όλα αυτά.»

Συζητήσεις προκαλεί το δημοσίευμα του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ στο οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας δηλώνει ότι η εταιρεία του προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, πήρε 3 εκατομμύρια ευρώ με συντονισμό και εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου, από λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑγνοείται 23χρονος κολυμβητής στη Θεσπρωτία
Επόμενο άρθροΑπό τις 9 Ιουλίου αναδρομικά 8 μηνών σε συνταξιούχους