Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης από τη ΝΔ. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογώνκαι έβαλε φρένο στα σενάρια για ανασχηματισμό.
Ο κ. Μητσοτάκης, σε βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 40 δευτερολέπτων, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.

«Πριν από ένα χρόνο μας δώσατε την εντολή να δουλέψουμε σκληρά για να αλλάξουμε την Ελλάδα (…) Γιατί αυτό αποδείξαμε ότι ενωμένοι όλοι οι Έλληνες έχουμε τη δύναμη να εκπλήξουμε τους εαυτούς μας και ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το βίντεο αποτυπώνει τις σημαντικότερες στιγμές των τελευταίων 12 μηνών, με αιχμή τις θεσμικές αλλαγές στο κράτος, την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και τα γεγονότα στον Έβρο, με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Είναι πολλά όσα καταφέραμε μέσα σε λίγο χρόνο και τα πετύχαμε μαζί» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε: «Δείξαμε ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, προστατέψαμε τα σύνορά μας και γίναμε η ασπίδα ολόκληρης της Ευρώπης».

«Ένας χρόνος Νέα Δημοκρατία, ένας χρόνος όλα ανάποδα». Με ένα σποτ που εστιάζει στην οικονομία και την ανεργία, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τον έναν χρόνο της ΝΔ στην εξουσία.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας. «Ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος. Για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία» είπε χαρακτηριστικά.

«Πίσω από το επικοινωνιακό σόου, στήνεται το νέο πελατειακό κράτος της Δεξιάς», αναφέρει σε δικό του σποτ το Κίνημα Αλλαγής.

«Στα γενέθλια της ΝΔ δεν είναι καλεσμένοι οι χιλιάδες εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι, πολλοί χωρίς εισόδημα, όσοι δουλεύουν με μειωμένο κατά 20% μισθό, σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, οι υπερχρεωμένοι μικροί επαγγελματίες» σχολίασε το ΚΚΕ.

Κ. Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

«Δεν έχω καμία πρόθεση να οδηγήσω τη χώρα σε πρόωρες κάλπες», διαμήνυσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Θα ήταν πολιτικά ανέντιμη κίνηση να προσφύγω σε εκλογές εκμεταλλευόμενος το πολιτικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτω για να κερδίσω τι ακριβώς;» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε προς το παρόν και τα σενάρια ανασχηματισμού.
«Κάποια στιγμή προφανώς και θα γίνουν αλλαγές στην Κυβέρνηση. Δεν είναι της στιγμής να γίνουν οι αλλαγές. Και όταν φτάσει αυτή η στιγμή, θα το μάθετε από εμένα», σημείωσε.

Τον απολογισμό του πρώτου έτους διακυβέρνησης, αλλά και τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπογράμμισε ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι αφιερωμένος στην αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης, της διασφάλισης της εργασίας και της στήριξης των ασθενέστερων ομάδων.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠίστωση 33,1 εκατ. ευρώ σε 2.453 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ΙΙ
Επόμενο άρθροΣε απολογία Ζαμάνης και Κούγιας