Τα σχέδιά του για την επομένη των εκλογών, ανέπτυξε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε ισχυρή εντολή για να διαπραγματευτεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και ανακοίνωσε, πως, εάν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, τον Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ είπε πως όλοι οι υπολογισμοί για την Ελλάδα γίνονται με την οικονομία να υποαποδίδει. Τόνισε επιπλέον πως η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι, πως το Σεπτέμβριο θα ψηφιστεί το φορολογικό νομοσχέδιο για το 2020. Δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για μείωση του ΕΝΦΙΑ και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%. Ενώ υπογράμμισε πως σύντομα θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο. Για το 2019 δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσίασει.

Αναφερόμενος στο σχέδιό του για την ανάπτυξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως οι πολίτες στη Δυτική Αττική θα ωφεληθούν πρώτα από όλους και έφερε ως παράδειγμα το Κερατσίνι.

«Η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης. Οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες, πρόσθεσε.Τόνισε πως οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους. Ανέφερε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.

Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν θα κάνει καμία απόλυση στο Δημόσιο τομέα. Θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις όπου υπάρχουν ανάγκες. Αναφέρθηκε σε νοσηλευτές, γιατρούς, εκπαιδευτικούς και 1.500 προσλήψεις αστυνομικών με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας.

Η αξιολόγηση στο Δημόσιο πρέπει να γίνεται από τον προΐστάμενο, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Θα σεβαστώ τις αποφάσεις που έχουν υπάρξει ήδη για γενικούς διευθυντές οι οποίες έγιναν με την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Υπογράμμισε πως λανθασμένα συνδέθηκε η αξιολόγηση με τις απολύσεις λόγω της πίεσης του ΔΝΤ, η οποία, όπως ανέφερε, πλέον δεν υπάρχει. Κατηγόρησε δε, τον κ. Τσίπρα για fake news και ότι διαστρεβλώνει τα όσα λέει.

Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις εκλογές απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως αν δεν εκλεγεί μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες. Διεμήνυσε προς τα στελέχη της ΝΔ ότι ζητά σεμνότητα. «Δεν θα ανεχτώ καμία αλαζονία ειδικά μετά τις εκλογές. Όσο μεγαλύτερη η νίκη μας τόσο πιο σεμνοί πρέπει να είμαστε».

Για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα είναι «ούτε μεγάλη, ούτε μικρή», ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να αναλάβει κανένα υπουργείο προσθέτοντας ότι «θα έχουμε μια κυβέρνηση χωρίς αναπληρωτές. Τα μεγάλα υπουργεία μπορεί να έχουν πάνω από εναν υφυπουργό, τα μικρά όχι» ενώ προανήγγειλε τακτική αξιολόγηση και «συνεδρίαση κάθε μήνα του υπουργικού συμβουλίου με ατζέντα».

Για εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, είπε ότι «έχω σεβασμό στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη Φώφη Γεννηματά» ενώ επανέλαβε ότι «θα είναι επιτυχία και καλό για τη Δημοκρατία να αφήσουμε εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή και το κόμμα του Βελόπουλου».

Αναφορικά με την πραγματοποίηση τηλεμαχίας, είπε ότι δεν θα κάνει ντιμπέιτ μόνο με τον πρωθυπουργό καθώς αντίπαλοί του είναι όλοι οι αρχηγοί, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει για τα πεπραγμένα του τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Γ. Στουρνάρας είναι πολύ καλός κεντρικός τραπεζίτης είπε ο κ. Μητσοτάκης και επέκρινε την κυβέρνηση για τις σχέσεις της μαζί του.

Στο τέλος του έτους θα λήξει η θητεία των επιτρόπων, ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης και χαρακτήρισε πολύ καλό επίτροπο τον κ. Αβραμόπουλο.

Μίλησε, τέλος, με θερμά λόγια για τον Π. Πικραμμένο αλλά απέφυγε να αποκαλύψει εάν θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Όπως τόνισε, η ΝΔ είναι η μετριοπαθής πατριωτική δύναμη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τη ΝΔ και να μην επιλέξουν κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά ή στην άκρα δεξιά.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ παράσταση «Άρης» περιοδεύει στην ΕλλάδαΗ παράσταση «Άρης» περιοδεύει στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΜ. Τσαβούσογλου: Ο “Πορθητής” ξεκίνησε γεώτρηση (video)