«Το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για την Νέα Δημοκρατία και ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα. Θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα», εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του με την οποία έκλεισαν οι τοποθετήσεις στο 12ο Συνέδριο του κόμματος. «Η Νέα Δημοκρατία βγαίνει από μια δεκαετία κρίσης έτοιμη να ανοίξει πάλι τα μεγάλα φτερά της και να αγκαλιάσει την ελληνική κοινωνία».

 

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργός δηλώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Και καθώς βλέπει το φάσμα της ήττας να πλανάται πάνω από το Μαξίμου γίνεται ολοένα και πιο νευρικός. Δεν θα ασχοληθώ, ωστόσο, περισσότερο με τα νέα παραμύθια του. Θα τον αφήσω να βυθιστεί στον ίδιο του τον βάλτο».

 

«Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας», τόνισε. «Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί πήγε τον τόπο πολλά χρόνια πίσω. Γιατί εκτός από πρωτοφανείς εθνικές υποχωρήσεις, διέλυσε τη μεσαία τάξη, άλωσε το κράτος, και εξασθένισε τη δημοκρατία μας».

 

Επιλέγοντας να επιτεθεί μετωπικά στην κυβέρνηση την κατηγόρησε ότι «έφερε ένα βαρύτερο 3ο πρόγραμμα και τώρα εφαρμόζει ένα άτυπο 4ο. Διέλυσε τις τράπεζες και φόρτωσε με 29 νέους φόρους τους πολίτες. Διπλασίασε τα χρέη των πολιτών στο κράτος και ανατίναξε το Ασφαλιστικό με 17 παρεμβάσεις σε βάρος των συνταξιούχων. Πάγωσε τις επενδύσεις και την ανάπτυξη. Και δέσμευσε τη χώρα σε βαριά πλεονάσματα που σημαίνουν λιτότητα διαρκείας. Από την άλλη, εισέβαλε με στρατιές κομματικών διορισμών στο κράτος, αυξάνοντας κατά 2 δισ. το κόστος του τα τελευταία τρία χρόνια. Το κράτος μεγάλωσε, αλλά δυστυχώς δεν έγινε καλύτερο».

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγήθηκε στην Πολιτική Επιτροπή ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης να παραμένει στη θέση του για λίγους μήνες ακόμα ως τις μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019. «Αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές θα εκλέξουμε νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

 

Νέα στελέχη

Όπως αποκάλυψε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές θα αποτελούν συνδυασμό έμπειρων και νέων στελεχών. «Θα ξεκινήσουμε από τις 10 Ιανουαρίου, οπότε συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή μου στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Ανακοινώνοντας δεκάδες καινούρια στελέχη που θα πολιτευθούν για πρώτη φορά με την παράταξή μας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεο-εισερχόμενοι στην πολιτική. Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία».

 

Περιέγραψε τους στόχους της ΝΔ:

1. Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.

 

2. Μια ανοιχτή Οικονομία με επενδύσεις και νέες δουλειές.

 

3. Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.

 

4. Μία Παιδεία που βλέπει το μέλλον, πάντα σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.

 

5. Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.

 

6. Μία Ελλάδα ισχυρή, ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της -παντού στον κόσμο.

 

Εκτίμησε ότι «στις επόμενες κάλπες, δεν θα αναμετρηθούν, απλώς, διαφορετικά κόμματα. Αλλά δύο κόσμοι: Από την μία πλευρά, η αλήθεια, η ευθύνη και το μέτρο. Και από την άλλη ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο τυχοδιωκτισμός».

 

Απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων λέγοντας ότι «οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας».

 

Μιλώντας για τις εκλογές δήλωσε πως «σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις μας είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα κι εκεί ασφαλώς δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη νίκη. Σε δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο. Και όλες μαζί οι δυνάμεις μας, αν οι εκλογές γίνουν ταυτόχρονα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μεγάλη νίκη των εθνικών εκλογών».

 

«Στις περιφερειακές εκλογές, η μάχη είναι σαφώς πολιτική, καθώς η πορεία των μεγάλων περιοχών της επικράτειας συναρτάται με το συνολικότερο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας. Κι αυτό, προφανώς, συνδέεται με κυβερνητικές επιλογές. Εδώ, λοιπόν, οι αποφάσεις είναι παραταξιακές. Και ο στόχος μας, διπλός: καμία από τις 13 να μην πέσει στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότερες να βαφτούν γαλάζιες».

 

Για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι «επιλέγουμε εκπροσώπους, που θα παλέψουν για μια Ένωση πιο ανοιχτή και δημοκρατική. Μακριά από την απομόνωση και τη συντήρηση».

 

Εκτίμησε ότι «στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της». Όπως είπε «πιθανώς, μάλιστα, να συνδυάσουν και όλες τις εκλογές μαζί, ποντάροντας στη σύγχυση μπροστά στις τέσσερις κάλπες ή ελπίζοντας να μοιράσουν την κατακραυγή. Μάταιος κόπος! Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσω

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροAυξημένο ενδιαφέρον για πανεπιστημιακές σπουδές εξ αποστάσεως
Επόμενο άρθροΈρχεται μεγάλη ανατροπή στις συναλλαγές με μετρητά