«Από σήμερα οι πολίτες μπορούν να καλούν το τοπικό ΚΕΠ και να παραγγέλνουν έγγραφα που χρειάζοναι, τα οποία θα άρχονται στο σπίτι με ταχυμεταφορέα δωρεάν για όσες ημέρες διαρκεί η κρίση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης , τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι «δεν έχουν όλοι οι πολίτες ψηφιακές δεξιότητες».

Σημείωσε ότι η παραλαβή των πιστοποιητικών απαιτεί ταυτοπροσωπία αλλά γίνεται και με εξουσιοδότηση.

Η ψηφιακή θυρίδα θα είναι η επόμενη ημέρα των ΚΕΠ και το σύστημα θα είναι λειτουργικό την επόμενη εβδομάδα για ψηφιακή αποστολή εγγράφων στους πολίτες, πρόσθεσε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας ως «μεγάλη εκκρεμότητα του κράτους τις  ουρές και το γεγονός ότι τα συστήματα του Δημοσίου δεν διαλειτουργούσαν», κάτι που όπως είπε, θα διορθωθεί πολύ γρήγορα.

Είμαστε αρωγοί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού κράτους, σημείωσε ο κύριος Πιερρακάκης, προαναγγέλλοντας νέες καινοτομίες στον τομέα της τηλεϊατρικής, ενώ αύριο αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τις ψηφιακές συντάξεις.

Η άυλη συνταγογράφηση μετρά ήδη 243.013 πολίτες ενώ έχουν γίνει πάνω από 400.000 συνταγογραφήσεις, επισήμανε ο υπουργός.

Αναφορικά με ερωτήματα τηλεθεατών, ο Κυριάκος Πιερρακάκης διευκρίνισε ότι όλοι οι γιατροί (και ιδιώτες) που εκδίδουν συνταγές μπορούν να συνταγογραφήσουν στο σύστημα.

«Η απόλυτη ασφάλεια υπάρχει μόνο στην απομόνωση», ανέφερε  για να προσθέσει ότι το επίπεδο ασφάλειας στα ψηφιακά μέσα κρίνεται επαρκές.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Bλέπει» Σεμέδο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Επόμενο άρθροΥπογράφει νέο συμβόλαιο με την Εφές ο Σέιν Λάρκιν