Στις πιθανότητες που έχει η Θάσος να γίνει το «έξυπνο» νησί της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, της Volkswagen, αλλά και για το γενικότερο επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων ομίλων για τη χώρα μας αναφέρθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, στην εκπομπή «Απευθείας» διευκρινίζοντας ότι «Κάνουμε μια μελέτη σκοπιμότητας με την VW, που αφορά στην ηλεκτροκίνηση.  Αρχές Απριλίου θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τον τρόπο που θα επιλεγεί το νησί, ποιο νησί θα είναι και ποιες οι προϋποθέσεις.»

«Στόχος μας  είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε διεθνή επενδυτικό προορισμό«, είπε ο Κ. Φραγκογιάννης,» είμαστε σε συζητήσεις με την Volkswagen, τον μεγαλύτερο εργοδότη στη Γερμανία, που απασχολεί 680 χιλιάδες άτομα. Συζητάμε μαζί τους για ένα prοject, που αφορά κατά βάση την ηλεκτροκίνηση.» Και ενημέρωσε ότι «σε συντονισμό με  άλλα υπουργεία, πρόκειται να βγει νομοσχέδιο από το υπουργείο Ενέργειας , που αφορά στην ηλεκτροκίνηση και στα κίνητρα που πρέπει να δοθούν, σε θέματα υψηλής τεχνολογίας. Το έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός ότι θέματα ηλεκτροκίνησης , υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας μας αφορούν. Υπό αυτή την έννοια συνεργαζόμαστε με την VW.»

Στη συνέχεια ο υφυπουργός, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει το νησί της Θάσου για να επενδύσει σε αυτό η Volkswagen. Επικεντρώθηκε στο τετράπτυχο, αεροδρόμιο στην Καβάλα, εύκολη πρόσβαση με πλοίο στο νησί, ικανοποιητικό οδικό δίκτυο, υποβρύχιο καλώδιο που συνδέει ενεργειακά το νησί με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Πάντως ο κ. Φραγκογιάννης διευκρίνισε πως «Είμαστε σε πρώιμο στάδιο στις συζητήσεις μας με την VW.  Είναι αδιευκρίνιστο ακόμη, εάν θα προχωρήσει το εργοστάσιο της Volkswagen στη Σμύρνη της Τουρκίας. Εμείς έχουμε καταστήσει σαφές στην εταιρία το ενδιαφέρον μας να καταθέσουμε μια πρόταση για να  έρθει στην Ελλάδα, έχουν καταθέσει και άλλες χώρες προτάσεις. Το εργοστάσιο που σχεδιάζει να στήσει η  Volkswagen, αφορά σε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η Volkswagen αποφασίζει που θα επενδύσει »

«Στόχος μας είναι να θεμελιωθεί η Ελλάδα ως ένας επενδυτικός προορισμός.», επισήμανε ο κ. Φραγκογιάννης και αναφέρθηκε στο ταξίδι του πριν από 10 ημέρες στην Ιαπωνία , «με στόχο να συσφίξουμε τις οικονομικές μας σχέσεις μας με την Ιαπωνία και  να προσελκύσουμε περισσότερους Ιάπωνες τουρίστες»

«Κάνομε συζητήσεις με επενδυτές από Αμερική, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Κίνα, την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκομαι στο Σικάγο, όπου θα συναντηθώ με πέντε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα» ενημέρωσε ο υφυπουργός.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή της Ν. Γιαννακοπούλου για τη λειτουργία της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ (video)
Επόμενο άρθροΑπαντά για πρώτη φορά αν έφαγε χαστούκι από την Άντζελα Δημητρίου