Σε εκδήλωση κατά των πλαστικών μιάς χρήσης στο Σχοινιά, βρέθηκε το πρωΐ ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης και ενημέρωσε ότι από 1ης Ιουλίου του 2021, θα απαγορεύονται απολύτως τα πλαστικά μιας χρήσης, ενώ το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη βουλή σε ένα μήνα και ενώ τρέχει η καμπάνια «Ελλάδα χωρίς πλαστικά». Ο υπουργός μίλησε στην εκπομπή «Επιλογές» και για το πακέτο με τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση που θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, όπως είπε, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η ρύπανση με πλαστικά είναι εκτεταμένη στις θάλασσές μας, είπε ο κ.Χατζηδάκης, επισημαίνοντας ότι το 85% των απορριμάτων μέσα στις θάλασσες είναι πλαστικά ενώ το 50% από αυτά είναι πλαστικά μίας χρήσης. Ψηφίστηκε πέρυσι κοινοτική οδηγία για την απαγόρευση της χρήσης των πλαστικών μίας χρήσης και «έχει αποφασίσει προσωπικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός να την εφαρμόσουμε το συντομότερο» ενημέρωσε ο υπουργός και επισήμανε ότι απο 1ης Ιουλίου 2021 θα απαγορεύονται απολύτως τα πλαστικά κουτάλια, πιρούνια, ποτήρια από φελιζόλ, μπατονέτες, καλαμάκια, συνολικά εννέα είδη.

Σε σχέση με την απόσυρση, «Δίνουμε στην αγορά περιθώριο ενός χρόνου να ξεσκαρτάρει», είπε ο κ. Χατζηδάκης και επεσήμανε πως για το δημόσιο η απαγόρευση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης θα ισχύσει από την Πρωτοχρονιά του 2021, ενώ ταυτόχρονα τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί η κουλτούρα της ανακύκλωσης στη χώρα μας.

Σχετικά με την ηλεκτροκίνηση ο υπουργός ενημέρωσε ότι θα υπάρξουν κίνητρα όχι μόνο για τα αυτοκίνητα αλλά και για τα ηλεκτρικά ποδήλατα και επεσήμανε πως το πακέτο με τα κίνητρα που θα ανακοινωθεί θα συμβαδίζει με αντίστοιχε πολιτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ ενημέρωσε πως θα υπάρξουν κίνητρα και για παραγωγή φορτιστών και μπαταριών στη χώρα μας.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑκυρώθηκε λόγω κορωνοϊού το παιχνίδι Καρπάτι Λβιβ-Μαριουπόλ
Επόμενο άρθροΗ Λίβερπουλ ευχήθηκε χρόνια πολλά στον Στίβεν Τζέραρντ!