Δύσκολη η κατάσταση με την πανδημία στη Λάρισα. 399 τα κρούσματα χθες στην πόλη, ενώ συνεχίζεται η πίεση στα δυο νοσοκομεία της Λάρισας. Εδώ και ημέρες δεν υπάρχουν κενές κλίνες στις ΜΕΘ. Πολύ σύντομα, πιθανότατα σήμερα Πέμπτη, περίπου 100 ασθενείς με covid-19 θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές για να αποσυμφορηθεί το τοπικό σύστημα υγείας.

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με τους γιατρούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των περιστατικών που καταφθάνουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Χθες το πρωί μάλιστα χρειάστηκε να διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ, λόγω έλλειψης κενών κλινών, μια 50χρονη γυναίκα με κορωνοϊό, ενώ στην αναμονή για κρεβάτια ήταν δύο άλλα περιστατικά που έχρηζαν διασωλήνωσης.

Μέχρι χθες το βράδυ το εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είχε αντιμετωπίσει 195 περιστατικά εκ των οποίων τα 93 ήταν covid, όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Μάλιστα έγιναν 17 ακόμη εισαγωγές με περιστατικά και άλλες 15 μη covid.

Κλίνες ΜΕΘ δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία της Λάρισας με αποτέλεσμα να μεταφέρονται οι ασθενείς σε νοσοκομεία άλλων πόλεων.

Ωστόσο πλέον θα βοηθήσει πολύ την κατάσταση η μεταφορά ασθενών με τις κλίνες που ανοίγουν στις ιδιωτικές κλινικές.

Πηγή: www.onlarissa.gr

Προηγούμενο άρθροNέος Κώδικας Δεοντολογίας για την κινητή τηλεφωνία – Αλλαγές στις χρεώσεις
Επόμενο άρθροΘάνος Πλεύρης – Ερχονται νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Τι είπε για τις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών