Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων ανδρών – γυναικών στο Στάδιο Αλκαζάρ, με τέσσερις αθλητές και αθλήτριες να πιάνουν το όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και δύο για το αντίστοιχο Κ20, τις δυο ημέρες διεξαγωγής του πρωταθλήματος.


Σε δηλώσεις του ο Εθνικός προπονητής στίβου Γιάννης Κουτσιώρας το χαρακτήρισε από τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών και απένειμε τα εύσημα στους αθλητές-τριες, προπονητές, συνοδούς και διοργανωτές.


Την ικανοποίηση του για την άρτια διοργάνωση του Πανεληνίου Πρωταθλήματος Κ23 εξέφρασε στην ΕΡΤ και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές που ευχαρίστησε όλους αυτούς που βοήθησαν για την καλύτερη διεξαγωγή του πρωταθλήματος Κ23.


Σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ ο Θανάσης Παπαδόπουλος (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) ήταν ένα από τα πρόσωπα της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ23, στη Λάρισα. Ο νεαρός αθλητής στη διάρκεια της δεύτερης προσπάθεια του πέτυχε 7,74 μ. βελτίωσε το ατομικό του 7,66 μ. και παράλληλα έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, που ήταν ο μεγάλος του στόχο.

Παράλληλα ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού κατάφερε να επικρατήσει του αγωνίσματος κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους, όπως ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (Κερκυραϊκός ΓΣ) που σήμερα πέτυχε 7,65 μ., ωστόσο έχει ήδη το όριο για τη διοργάνωση του Γκέβλε. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Αντώνη Στυλιανίδη, που πέτυχε 7,63 μ. και αρχίζει να βρίσκει το ρυθμό του, ύστερα από το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε.


Ο Έφηβος Αλέξης Αργυρόπουλος (Κόροιβος Αμαλιάδας) ήταν τέταρτος με 7,47 μέτρα. Θυμίζουμε πως η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 με τρεις αθλητές, αφού εκεί θα είναι για να αγωνιστεί και ο πρωταθλητής Ευρώπης στους Άνδρες, ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος έχει την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. Ο Παπαδόπουλος με το σημερινό 7,74 μ. έχει την ένατη επίδοση, ενώ ο Μαντζουρογιάννη με 7,71 μ. την 13η.


Στις γυναίκες η νεάνιδα Δάφνη Λαβασά (ΑΟ Βουλιαγμένης) κατάφερε να βρει τις συνθήκες και να πετύχει τον μεγάλο της στόχο, που ήταν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Η αθλήτρια του Θωμά Ιακωβάκης τερμάτισε σε 16.59.73 τα 5.000 μ. και έκανε την πρώτη κούρσα της καριέρας της κάτω από τα 17.00.00, που ήταν και το όριο για το Μπορός. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ειρήνη Μιχαλά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.) με 17.14.53 και το χάλκινο η Κατερίνα Δόβρου (Κύδων Χανίων) με 17.23.91.

Επιτυχημένο ήταν το τελευταίο τεστ του Μάριου Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννηση Λαμ.) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Ο πρωταθλητής των 10.000 μ. συμμετείχε στα 5.000 μ., όπου τερμάτισε πρώτος σε 14.26.81 επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ. Ο Κώστας Σταμούλης (ΓΕ Αγρινίου) ήταν δεύτερος με 14.30.52 και ο Γιώργος Τάσσης (Τρίτων Χαλκίδας), που επίσης θα αγωνιστεί στο Γκέβλε ήταν τρίτος με 15.10.48.

Ο Κύπριος αθλητής Γιώργος Κονιαράκης (ΑΠΣ Πήγασος Ηρ.) ήταν νικητής στη δισκονολία με 57,11 μ., στη δισκοβολία πρώτος ήταν ο Γιώργος Χριστακάκος (ΟΣΦΠ) με 69,29 μ. και στο ύψος ο Γιώργος Φράγγογλου (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 1,99 μέτρα.


Τους αγώνες παρακολούθησαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης ο οποίος απένειμε τα εύσημα στους αθλητές-τριες και στους διοργανωτές για την άψογη διοργανωση των αγώνων.


Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του πρώην δημάρχου Λαρισαίων και υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζανακούλη, του υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Λαρισαίων Πέτρου Κρίκη καθώς και του συμβούλου για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Γιάννη Αλεξούλη.
Το Πανελλήνιο Πωρτάθλημα κ23 που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια φορά στην πόλη της Λάρισας, διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων που απέδειξαν πως μπορούν να διοργανώνουν και στηρίζουν μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTραγωδία στην πυρκαγιά στη Φυλή – Ένας άνδρας νεκρός (video)
Επόμενο άρθροΟμιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο