Στη Λάρισα, το πρώτο στα Βαλκάνια εργοστάσιο παραγωγής χειρουργικών μασκών βάζει μπροστά τις μηχανές. Ο πρόεδρος εργοστασίου Γιάννης Τσερέπας, μίλησε στην ΕΡΤ για την παραγωγή που αναμένεται μέχρι τον Ιούλιο να αγγίξει το 1 εκ. μάσκες ημερησίως.

Πρόκειται για εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών το οποίο επέκτεινε τη δραστηριότητά του φέρνοντας στην Ελλάδα ειδικές μηχανές από την Κίνα για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, και ήδη έχει στο πλάνο και εξαγωγές.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσερέπας θα παράγει μάσκες που θα προσφέρουν προστασία της τάξης του 98% τις οποίες χρησιμοποιεί υπό κανονικές συνθήκες το υγειονομικό προσωπικό, καθώς περιέχουν ένα ενδιάμεσο φίλτρο που προσφέρει αυτοπροστασία και αποτρέπει τη μετάδοση.

Σημείωσε πως οι μάσκες είναι πιστοποιημένες από τον ΕΟΦ, σύμφωνα με όλες τις διαδικασίες ISO διευκρινίζοντας πως τον τελευταίο χρόνο έχουν κατασχεθεί στα τελωνεία μάσκες με φίλτρα αποτελεσματικότητας κάτω του 20%, ενώ κυκλοφορούν μάσκες χωρίς ISO. Όπως εξήγησε ότι το πρόβλημα με τις μάσκες έγκειται στην εξεύρεση της πρώτης ύλης που δεν είναι εύκολη.

Ξεκινάμε με παραγωγή 300.000 μασκών ημερησίως, τις 600.000 τον Ιούνιο και με στόχο το 1 εκ. ημερησίως από τον Ιούλιο, είπε προσθέτοντας ότι ήδη έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό με παραγγελίες από Γερμανία και ΗΠΑ.

Σημείωσε πως η μάσκα θα πωλείται από το εργοστάσιο 40 με 50 λεπτά και εκτίμησε ότι στη λιανική θα πωλείται περίπου στα 70-80 λεπτά.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΚΤ: Συζητά σήμερα μέτρα στήριξης
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήρια για τη διαχείριση της πανδημίας από τον υφυπουργό Εξωτερικών των Η.Π.Α κ.Κράχ