Κρούσματα παλιών ασθενειών εντοπίζονται και σήμερα αλλά σποραδικά

Κρούσμα λέπρας εντοπίστηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα στο Αττικό νοσοκομείο. «Το περιστατικό ήταν από την Πελοπόννησο, δεν ήταν από την Αθήνα», είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδων Πουρνάρας.

«Βρήκαμε ότι υπάρχει μικροβακτηρίδιο λέπρας. Είχαμε βρει και πρόπερσι το 2020 άλλο ένα κρούσμα. Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν κρούσματα παλιών ασθενειών, υπάρχουν από λίγα σποραδικά. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση να τα βρούμε, για να μην διασπαστούν», πρόσθεσε, μιλώντας στο OPEN.

Ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων

Υπενθυμίζεται ότι στο νοσοκομείο «Αττικόν» διακομίστηκε και το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που παρουσιάστηκε στην Κεφαλλονιά. Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων, Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν σταλεί στο εργαστήριο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα, ενώ νέα ενημέρωση αναμένεται εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Προηγούμενο άρθροBreak με το… καλημέρα από τη Λάρισα, 71-63 τον Κολοσσό
Επόμενο άρθροΕυλογιά των πιθήκων: Σκέψεις για καραντίνα 21 ημερών και στην Ελλάδα