Αναβολή έλαβε η η υπόθεση της Αφγανής προσφυγοπούλας που είχε επιχειρήσει να αυτοπυρποληθεί μέσα στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, διανύοντας τον 8ο μήνα κύησης και βρέθηκε κατηγορούμενη για εμπρησμό  από πρόθεση και καταστροφή δημόσιων αγαθών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βορείου Αιγαίου αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη ότι είναι απαραίτητη η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος όμως δεν βρίσκεται πλέον στη Λέσβο και ανέθεσε στον Εισαγγελέα Εφετών να ορίσει νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

«Ήταν σε κατάσταση απελπισίας και θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή της» εξηγεί η συνήγορος υπεράσπισής της από τη HIAS, Έφη Δούσση και η Αφγανή προσφύγισσα βρέθηκε κατηγορούμενη για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για τον άνθρωπο. Πανό αλληλέγγυων έξω από τα δικαστήρια σημείωνε στα αγγλικά ότι «Η απόπειρα αυτοκτονίας δεν είναι έγκλημα, αλλά σημάδι σάπιου συστήματος».

Απελπισμένη

Στις 21 Φεβρουαρίου του 2021 μια 26χρονη Αφγανή πρόσφυγας, έγκυος στον όγδοο μήνα της κύησης της, μητέρα άλλων δυο παιδιών, αυτοπυρπολήθηκε την περασμένη Κυριακή μέσα στη σκηνή που διέμενε, στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Η γυναίκα, αναγνωρισμένη πρόσφυγας που είχε περάσει στη Μυτιλήνη με τα παιδιά της μόνη της, επρόκειτο να αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη την περασμένη Τετάρτη με προορισμό τη Γερμανία, της έγινε όμως την τελευταία στιγμή γνωστό ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

Το πρωί της Κυριακής έβγαλε τα παιδιά της από τη σκηνή και αυτοπυρπολήθηκε διαμαρτυρόμενη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜαριάννα Λάτση: Στα Τρίκαλα για τα εγκαίνια κτιρίου της ΣΜΥ
Επόμενο άρθροΟυκρανία: Τουρκικό εμπορικό πλοίο με δημητριακά απέπλευσε μετά από συνομιλίες με τη Ρωσία