Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Μυτιλήνη μεταξύ ομάδας περίπου χιλίων αιτούντων άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας και ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η τάξη έχει αποκατασταθεί.

Η ένταση προκλήθηκε όταν η αστυνομία δεν επέτρεψε στους αιτούντες άσυλο που πραγματοποιούσαν πορεία να φτάσουν στην πόλη.

Οι μετανάστες έβαλαν φωτιά σε γύρω κτήματα, περίπου άλλοι χίλιοι μέσα από τα γύρω βουνά κατευθύνθηκαν προς την πόλη, μάλιστα κάποιοι από αυτούς έβαλαν φωτιές σε περιοχή κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, ενώ άλλη ομάδα μέσα από τα βουνά, μπήκε στην πόλη καταλαμβάνοντας τον κεντρικό δρόμο της προκυμαίας μπροστά στο δημοτικό θέατρο όπου έστησε σκηνές.

Στο σημείο έφτασε νωρίτερα και ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου. Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Σταθμού Αιγαίου της ΕΡΤ, τόνισε ότι «επείγει να υλοποιηθούν τα μέτρα αποσυμφόρησης του νησιού, καθώς και οι διαδικασίες ασύλου». Συνέστησε δε στους πολίτες «ψυχραιμία και υπομονή για να προχωρήσει το σχέδιο της κυβέρνησης».

Έχει αποκατασταθεί η τάξη στην περιοχή του Καρά Τεπέ, όπου σημειώθηκε νωρίτερα ένταση και σβήστηκαν οι φωτιές από την Πυροσβεστική.

Ήρεμη, σύμφωνα με τις αρχές, είναι η κατάσταση και στον καταυλισμό της Μόριας, ενώ οι συγκεντρωμένοι μέσα στην πόλη με ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με πορεία οδηγούνται προς την πλατεία Σαπφούς απ’ όπου θα γίνει προσπάθεια να αναχωρήσουν για τη Μόρια.

 

ΕΡΤ-Ρεπορτάζ: Αναστασία Σπυριδάκη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤι κατέθεσε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ Δ.Μελισσανίδης
Επόμενο άρθροEurovision: Δείτε στην ΕΡΤ ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ρότερνταμ