Για την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο και σε άλλους κλάδους, όπως στην εστίαση και τα ξενοδοχεία, στα σχολεία, στην Αστυνομία και τον Στρατό, τάχθηκε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείο Υγείας, Μάριος Λαζανάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο καθηγητής είπε: «σκεφτείτε να έχουμε κρίση στο Αιγαίο και το πλοίο να γυρίσει πίσω γιατί έχει επιδημία μες το πλοίο», τόνισε ο κ. Λαζανάς.

Ο Μάριος Λαζανάς εκτίμησε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα «προφανώς είναι δεδομένο» ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα νοσήσουν και κάλεσε σε ευλαβική τήρηση των μέτρων προφύλαξης όπως χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων τόσο από τους ανεμβολίαστους όσο και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

Επίθεση κατά των αρνητών γιατρών

Ο κ. Λαζανάς έστρεψε τα βέλη του κατά γιατρών που πείθουν τους ασθενείς τους να μην εμβολιαστούν ή να πάρουν ακατάλληλα φάρμακα ή να μην διασωληνωθούν ενώ νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο λέγοντας μάλιστα ότι «δυστυχώς αυτά τα κρούσματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται».

Στο ερώτημα εάν ένας ασθενείς μπορεί να αποφασίσει ο ίδιος να μην διασωληνωθεί ο κ. Λαζανάς εξήγησε πως όταν το θέμα είναι πάρα πολύ σύνθετο. Εάν είναι σε βαριά κατάσταση ο ασθενείς δεν είναι ψυχικά υγιείς να αναλάβει την ευθύνη και να υπογράψει. Σε πιο ήπιες περιπτώσεις μπορεί να φύγει αλλά με ειδικές συνθήκες και αφού ειδοποιηθεί ο ΕΟΔΥ να τον μεταφέρει, γιατί είναι μολυσματικός.

«Το πολύ – πολύ άσχημο είναι ότι υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονται σε μονάδες Covid και αρνούνται ότι έχουν Covid», σημείωσε ο κ. Λαζανάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑρκάς – Η «θυμωμένη» καλημέρα για τις βροχές που έρχονται και τελειώνουν το καλοκαίρι
Επόμενο άρθροΜόνο με Pfizer ο εμβολιασμός των παιδιών – Το εμβόλιο mRNA είναι το ασφαλέστερο για τα παιδιά