Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της χαμογελαστής ηρωίδας που πάλεψε με την ασθένεια της…

Η Κατερίνα Αποστολοπούλου είχε κερδίσει τις καρδιές όχι μόνο των κατοίκων της πόλης αλλά και όλης σχεδόν της Ελλάδας που άνοιξαν την αγκαλιά τους και πρόσφεραν την βοήθεια τους για να νικήσει τη νόσο της.

Πάλεψε παλικαρίσια

Η ίδια, μητέρα τριών παιδιών, πάλεψε παλικαρίσια όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Το νήμα της ζωής της κόπηκε σήμερα και αύριο ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής, φίλοι και συγγενείς θα την αποχαιρετήσουν. Η κηδεία της θα γίνει στις 11.30 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Σπερχειάδα όπως ανακοίνωσαν οι οικείοι της…

Σύμφωνα με το Lamianow.gr, η Κατερίνα, προσεβλήθη τον Ιούνιο του 2018, από τη «Νόσος του Κινητικού Νευρώνα», ALS, στα αγγλικά (Amyotrophic Lateral Sclerosis. Γνωστή και ως νόσος του Lou Gehrig, ή νόσος του Hawking, από τον πασίγνωστο αστροφυσικό Στίβεν Χόκινγκ.

Η αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) είναι μια προοδευτική εκφυλιστική πάθηση των κυττάρων του εγκεφάλου και της σπονδυλικής στήλης. Ο εγκέφαλος χάνει σταδιακά την ικανότητα του να προκαλέσει και να ελέγξει την κίνηση των μυών και εντέλει οι ασθενείς χάνουν την δυνατότητα να τρέφονται, να μιλούν, να περπατούν, να αναπνέουν. Η ALS δεν επηρεάζει το μυαλό, την προσωπικότητα, την οξύνοια τη μνήμη, την όραση, την όσφρηση, την ακοή ή την αφή. Και αυτό είναι και το δυσκολότερο κομμάτι. Ενώ έχεις την θέληση να δράσεις, σου λείπει η ικανότητα. Ενώ θέλεις, δεν μπορείς.

1.200 πάσχοντες

Η συχνότητα της νόσου είναι περίπου 3 – 8 ασθενείς ανά 100.000 κατοίκους και με κάπως μεγαλύτερη συχνότητα σε άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες (1,5 προς 1). Η ασθένεια εμφανίζεται στατιστικά συνήθως στην ηλικία των 40 έως 65 ετών και σπανίως πριν από 20 έτη ή μετά τα 70 έτη. Η ALS είναι μία από τις πιο συνηθισμένες, αλλά και σοβαρές, νευρομυικές παθήσεις, που προσβάλλουν τον άνθρωπο και μπορεί να προσβληθούν από αυτήν άτομα όλων των φυλών και εθνικοτήτων. Στην Ελλάδα ο αριθμός ξεπερνά τους 1200 πάσχοντες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛαμία – Πέθανε τρίτεκνη μητέρα μετά από σκληρή «μάχη» – Η συγκλονιστική ιστορία
Επόμενο άρθρο«Είναι πολύ ωραίο που γυρίζω σε αυτό το γήπεδο»