Μοιράσου το άρθρο:

Ανακάλεσε την απόφασή της η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ και θα δημιουργηθούν δύο τελικά τμήματα στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και δεσμευθήκαν όλοι ότι θα εργαστούν από μηδενική βάση για την εύρυθμη λειτουργία των δύο σχολείων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο   Διευθυντής Β βάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Μιχάλης Καπιωτας, οι δύο διευθυντές των σχολείων του 5ου γυμνασίου Μιλτιάδης Σουγλάνης και του Μουσικού Νίκος Ζαφειρίου, οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων των δύο σχολείων  οι κύριοι Κουλαγίνης και Καρίπης και ο Παναγιώτης Κατσαβέλης εκπροσωπώντας τόσο τη νυν δημοτική αρχή αλλά και ως εκλεγμένος με τη νέα δημοτική αρχή του Στρατή Κύτελη.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου η κ. Παπαδανιήλ   «θέλοντας να συμβάλω πρώτη εγώ και έμπρακτα στην αρχή της λύσης του προβλήματος, συγκάλεσα τη σύσκεψη αυτή και  μετά από τις διαβεβαιώσεις που πήρα από όλους,  ανακαλώ την απόφασή μου, βάζοντας όμως απαράβατους όρους ότι από αύριο κιόλας θα δουλέψουμε όλοι μαζί για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός. Αποφάσισαν, δεσμεύτηκαν όλοι ενώπιων της τοπικής κοινωνίας να προχωρήσουν από μηδενική βάση στην άμεση και έστω προσωρινή λύση η οποία θα εξασφαλίσει την ποιοτική λειτουργία και των δύο σχολείων.»

Ήδη αποφασίστηκε την  επόμενη εβδομάδα ο Διευθυντής Β βάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Μιχάλης Καπιωτας, οι διευθυντές των δύο σχολείων και η Περιφερειακή Διευθύντρια να πραγματοποιήσουν επιτόπια συνάντηση στο χώρο των δύο σχολείων για να δουν πρακτικά το πρόβλημα στη βάση του.

Η κυρία Παπαδανιήλ συμπλήρωσε με νόημα ότι «θα παλέψουμε πάρα πολύ γι αυτή την υπόθεση, όμως όταν φτάσουμε σε αδιέξοδα θα χρησιμοποιήσουμε τα έννομα διοικητικά όργανα ώστε να παρθούν αποφάσεις»

Όσον αφορά τα δύο τμήματα που θα δημιουργηθούν , υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθεί η αρμόδια επιτροπή για την αξιολόγηση των 51 παιδιών που έχουν καταθέσει αίτηση και συμμετέχουν τελικά στην αξιολόγηση. Πάντως ο μεγαλύτερο αριθμός των παιδιών που θα ενταχθούν θα είναι τα 38 παιδιά «για να είμαστε σύννομοι σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να τοι καταλάβουμε αυτό ότι δεν μπορούν όλα τα παιδιά να είναι εντός» συμπλήρωσε η κυρία Παπαδανιήλ.

Με ανάρτησή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης αμέσως μετά τη σύσκεψη έγραψε: Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι τελικά την νέα σχολική χρονιά στο σχολείο μας θα λειτουργήσουν 2 τμήματα στην Α Γυμνασίου. Μια μεγάλη προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία. Μπράβο σε όλους που βοήθησαν στον δίκαιο αγώνα μας.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Αιγαίου η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Μαρία Παπαδανιήλ, αμέσως μετά τη σύσκεψη:

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτην κοινότητα Αγίας Παρασκευής παραχώρησε η σπουδαία εικαστικός Μαρία Καλλιπολίτη το σπίτι της για να γίνει Πινακοθήκη-Μουσείο
Επόμενο άρθροΥπουργείο Εργασίας: πρόκληση η στάση εργοδότη στη Χίο για τον έλεγχο σε Επιθεώρηση Εργασίας