Τα περισσότερα από 120 αθλητικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των  45 εκατομμυρίων ευρώ, που δικαιολογούν τον τίτλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως Πρώτης Αθλητικής Περιφέρειας στη χώρα, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η στενή, συνεχής  και παραγωγική συνεργασία Περιφέρειας και Υπουργείου αποτυπώνεται  τόσο με την ανακοίνωση χρηματοδότησης ύψους 897.000 ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του στίβου στο Αλκαζάρ, όσο και σε επίπεδο συναντίληψης για την προώθηση νέων και πιο ιδιαίτερων αθλητικών τομέων, για τους οποίους ο κ. Αυγενάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον  όπως το  Ποδηλατοδρόμιο αλλά και ο  μηχανοκίνητος αθλητισμός.

 Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά να υποδέχομαι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την πρώτη αθλητική περιφέρεια στη χώρα,  ένα  φίλο από τα παλιά, το Λευτέρη Αυγενάκη. Είναι  μεγάλη χαρά που  είναι Υφυπουργός Αθλητισμού, γιατί ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Χαιρόμαστε που με τη στήριξή του γίνονται βήματα ανάπτυξης, εκσυγχρονισμού και  συγχρονισμού του αθλητισμού με  την εποχή μας. Χαιρόμαστε γιατί δείχνει σεβασμό και ενδιαφέρον σε Συλλόγους αλλά και σε γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα και στη Θεσσαλία.

Τον ευχαριστώ για την ανταπόκριση  στο αίτημα μας για αναβάθμιση του στίβου στο παλιό γήπεδο του Αλκαζάρ. Ο Υπουργός πρόκειται να εγκρίνει 897.000 ευρώ για την πλήρη  ανακατασκευή του ταρτάν, μετά τη μελέτη που κάναμε αλλά και για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού που θα αξιοποιηθεί στους αγώνες που διοργανώνουμε. Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τη στατική μελέτη που χρηματοδοτεί το Υπουργείο για το στάδιο του Αλκαζάρ. Το Υπουργείο χρηματοδοτεί επίσης  την αναβάθμιση του  κλειστού Γυμναστηρίου που είχε μεγάλο πρόβλημα. Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και οι εργασίες ολοκληρώνονται. Η συνεργασία μας συνεχίζεται και προχωράμε και σε άλλα έργα».

Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης:

«Βρίσκομαι σήμερα στη Λάρισα και  ξεκινώ τις επισκέψεις μου από την Περιφέρεια και τον παλιό καλό φίλο μου τον Κώστα Αγοραστό με τον οποίο συνυπήρξαμε στα βουλευτικά έδρανα προτού τον κερδίσει η αυτοδιοίκηση. Οι  υπηρεσίες του αγκαλιάζονται, εκτιμώνται και επιβραβεύονται από τους πολίτες της Θεσσαλίας. Σήμερα με την ιδιότητα του υφυπουργού Αθλητισμού είμαι εδώ για να επιβεβαιώσουμε αυτό που είχαμε συμφωνήσει λίγες ημέρες πριν, κατόπιν εισηγήσεως της αποτελεσματικής  και εξαιρετικά εργατικής διοίκησης του ΕΑΚ και του Γιάννη Κουρδή. Προχωράμε το έργο των 897.000 ευρώ για το Αλκαζάρ. Αλλά και μια  σειρά άλλων παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που αναβαθμίζονται, εκσυγχρονίζονται και παραδίδονται στους πολίτες, στους αθλητές και τα ερασιτεχνικά σωματεία. Για μας ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και σε αυτό είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με τον κ. Αγοραστό είναι η βάση του αθλητικού οικοδομήματος. Όσο οι εγκαταστάσεις αναβαθμίζονται, άλλο τόσο αναπτύσσεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που αποτελεί τη βάση της αθλητικής πυραμίδας της χώρας μας. Έχουμε και άλλα πράγματα να  κάνουμε και μαζί θα διεκδικήσουμε διοργανώσεις που θα  αναδείξουν ακόμη περισσότερο την πολύ σοβαρή δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας στο κομμάτι των αθλητικών υποδομών. Χάρηκα πολύ που η Περιφέρεια έχει αναπτυχθεί σε αθλητικούς τομείς πιο ιδιαίτερους, όπως για παράδειγμα το Ποδηλατοδρόμιο. Μπράβο,  γιατί  αγκαλιάζετε πολύ γρήγορα και πολύ έξυπνα έναν αθλητικό τομέα πολύ ιδιαίτερο, αφού έχετε την τιμή να έχετε στην Περιφέρεια σας ένα κορυφαίο αθλητή,  το Χρήστο Βολικάκη. Από την άλλη άκουσα με πολύ ενδιαφέρον,  κάτι που και προσωπικά με ενδιαφέρει, για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι αντικείμενα και αθλητικές δράσεις οι οποίες ενισχύουν την αθλητική  βιομηχανία που μπορεί να αναπτυχθεί σε μια περιοχή όπως είναι ο θεσσαλικός κάμπος. Μπράβο ξανά στον Περιφερειάρχη γιατί η αντίληψη, ο τρόπος αξιοποίησης των χρημάτων πού έχετε και που διεκδικείτε ως Περιφέρεια και η συνεργασία που έχετε αναπτύξει με τη διοίκηση μας αλλά και με τα τοπικά αθλητικά σωματεία είναι μοναδική και τα αποτελέσματά της εμφανή».

Τα αθλητικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βελτιώνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε 10 Κλειστά Γυμναστήρια στην Π.Ε. Λάρισας: Φαλάνης, Αγιάς, Τυρνάβου, Γιάννουλης, Αργυροπουλίου, Φαρσάλων, Βερδικούσιας, Δομένικου, Χάλκης και Πλατυκάμπου. Ανακατασκεύασε 21 Γήπεδα Ποδοσφαίρου: Τερψιθέας, Μάνδρας, Ελευθεραί (Βοηθητικό). Φιλιππούπολης, Ανάβρας, Φαρσάλων, Ελασσόνας, Βλαχογιαννίου, Τσαριτσάνης, Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, Μελισσοχωρίου, Ομορφοχωρίου, Μελίας, Νέου Περιβολίου, Μακρυχωρίου, Συκουρίου, Παραποτάμου, Καλοχωρίου, Ακαδημία Τυρνάβου, Δαμασίου και Ροδιάς. Κατασκεύασε το Κλειστό Γυμναστήριο του10ου Γυμνασίου Λάρισας, γήπεδα μπάσκετ και βόλει σε 17 σχολικές αυλές (1ο Δημοτικό Αγιάς, 2ο Δημοτικό Αγιάς, Γυμνάσιο-Λύκειο Αγιάς, 1ο Δημοτικό Φαρσάλων, στο Σταυρό Φαρσάλων, στη Βαμβακού, στο Δομένικο, στον Ευαγγελισμό, στη Βερδικούσια, στο Βλαχογιάννι, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ελασσόνας, στο δημοτικό της Γλαύκης, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Μακρυχωρίου, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πυργετού, στο Δημοτικό Γόννων, στο Αργυροπούλι και στον Αμπελώνα). Βελτίωσε τις  εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Λάρισας (αίθουσα κλειστού στίβου) και  στα Γήπεδα Τένις του ΑΣΑΛ. Χρηματοδότησε  το ανοικτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας,  το Γυμναστήριο του 1ου Λυκείου Λάρισας, εργασίες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου Αμπελώνα, έργα στο Εθνικό Στάδιο Φαρσάλων, εργασίες βελτίωσης του Αθλητικού Κέντρου της Φιλιππούπολης ώστε να μπορεί να αδειοδοτηθεί κ.α.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  χρηματοδότησε  Κλειστό Γυμναστήριο στην Αγριά,  Κλειστό Γυμναστήριο στη Ζαγορά,  την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου,  Ολυμπιακών διαστάσεων Σκοπευτήριο στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Δρομολογεί την  κατασκευή ανοικτού Ποδηλατοδρομίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο Βόλο,  σε χώρο απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Βελτίωσε τις  αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΕΑΚ Βόλου, στο στάδιο της Νεάπολης, στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας  “Παντελής Μαγουλάς”,  στο Αθλητικό Κέντρο Σούρπης, στα γήπεδα  Σαρακηνού, Μαγνησιακού και  Στεφανοβικείου,  το γήπεδο Αστέρα Ριζόμυλου και τα  γήπεδα ποδοσφαίρου Ευξεινουπολης,   Πλατάνου, Πτελεού και  Σούρπης. Στη Σκιάθο, εξόπλισε το γήπεδο μπάσκετ, στη Σκόπελο διαμόρφωσε υπαίθριους αθλητικούς χώρους, στην Αλόννησο  διαμόρφωσε τον  περιβάλλοντα  χώρο στο Κλειστό Γυμναστήριο, κατασκεύασε βοηθητικές εγκαταστάσεις και ηλεκτροφώτισε τον  χώρο του  γηπέδου  ποδοσφαίρου στις Κοπρισιές.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκλήρωσε  το Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας-αίθουσα βαρέων αθλημάτων, αναβάθμισε το  Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου που επιπλέον αναβαθμίζεται ενεργειακά, κατασκεύασε γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλει στο Ανθηρό Αργιθέας, ολοκλήρωσε παρεμβάσεις στο προπονητικό κέντρο Αναγέννησης στο Σταυρό  και στα γήπεδα Αστέρα Καρδίτσας, Μαυροματίου, Λεονταρίου, Μητρόπολης, στο  Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Καρδίτσας και προωθεί τη   δημιουργία Κέντρου Αθλητικών δράσεων στην λίμνη Πλαστήρα.

-Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  χρηματοδοτεί μελέτη για το Κλειστό Γυμναστήριο στο χώρο του ΤΕΦΑΑ, συντηρεί και βελτιώνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις των Δημοτικών Σταδίων  Τρικάλων, Φαρκαδόνας, Οιχαλίας, Πύλης, Καλαμπάκας,  σε Αρδάνι, Ριζαριό, Καστράκι, Καλομοίρα και στο Αθλητικό Κέντρο  Σωτήρας. Κατασκεύασε  περιφράξεις στα γήπεδα Πύργου, Αγίας Μονής, Πηγής, Γάβρου, Ασπροκλησιάς, Λεπτοκαρυάς, Πυργετού, Διάβας, Παραποτάμου, συντηρεί και εξοπλίζει αποδυτήρια στα γήπεδα Σαρακίνας, Πύργου, Λόγγου, Κρηνίτσας, Μεγάλων Καλυβίων, Καστρακίου, τοποθετεί μπασκέτες και τέρματα στα σχολεία 5ο Δημοτικό Καλαμπάκας, Δημοτικό Πυργετού, Δημοτικό Σωτήρα, Δημοτικό Διάβας, τοποθετεί μπασκέτες και τέρματα στα γήπεδα Μαυρελίου, Αγιόφυλλου, Αρδανίου, Βασιλικής, Μπάρας Τρικάλων, τοποθετεί παρκέ στο βοηθητικό χώρο του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ.  Ακόμη, χρηματοδοτεί μελέτη για  Προπονητικό Κέντρο στη θέση Κόρπ στο Βροντερό  Πύλης

Προηγούμενο άρθροΔιπλωματική επίθεση από την Αθήνα – Απομονωμένη η Τουρκία
Επόμενο άρθροΘερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν τη Δευτέρα πόσο θα διαρκέσουν