Τα «γυρίζει» ο Λευτέρης Πετρούνιας. Μετά τις μαζικές αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του πως «δεν είναι σίγουρος εάν έγιναν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του αθλητισμού» ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο προσπαθεί να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα.

Στα social media γίνεται χαμός με τους χρήστες να αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις του και το #Πετρουνιας να γίνεται πρώτο trend στο Twitter.

«Με μία δήλωση έπεσε από τους κρίκους στους οποίους είχε ισορροπήσει υποδειγματικά μέχρι τώρα», αναφέρουν και εκράζουν τον θυμό τους.

Ο ίδιος βλέποντας το σάλο που προκλήθηκε θέλησε διευκρινίσει τι εννοούσε με όσα είπε

Με δύο στόρι του αναφέρει ότι η δήλωσή του πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύει και υπογραμμίζει ότι στηρίζει όσους έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

«Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι καθένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη», γράφει στο πρώτο του ποστ.

Στο δεύτερο έχει αναρτήσει μία φωτογραφία της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία ήταν αυτή που πρώτη μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχει δεχτεί, υπενθυμίζοντας τις θέσεις του από τη στιγμή που ξεκίνησε το #metoo.

«Συγχαρητήρια για το θάρρος σου!! Είμαστε μαζί σου!», είχε γράψει στις 15 Ιανουαρίου. «Να μην ξεχνάμε τις θέσεις μου από την πρώτη ημέρα!», τονίζει.

Η δήλωσή του που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ερωτηθείς σχετικά, στο περιθώριο εκδήλωσης, για το κίνημα #metoo στον αθλητισμό είπε: «O πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει «τα φώτα πάνω του» ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ότι κι αν σημαίνει αυτό».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚακλαμάνης – Σόιμπλε θα λέμε και θα κλαίμε
Επόμενο άρθροΚΙΝΑΛ – Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Κεγκέρογλου