Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και την εμβολιαστική διαδικασία μίλησε μεταξύ άλλων η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Εξέφρασε την ανησυχία της για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, τονίζοντας ότι δεν έχει αξιοποιηθεί στη χώρα μας η επικοινωνία της υγείας, που αποτελεί επιστήμη. «Δεν έχει γίνει κάποια μελέτη για τους ανθρώπους που αρνούνται να εμβολιαστούν και να γνωρίζουμε το γιατί».

Μιλώντας στον ANT1 ανέφερε ακόμα ότι δεν υπήρξε κάποια μελέτη για το ποιος και πώς θα μπορούσε να τους πείσει. «Οπότε ουσιαστικά, κινούμαστε αρκετά στα τυφλά και προσπαθεί ο καθένας να συνεισφέρει όπως μπορεί».

Αντί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον να συμφωνήσουμε για τα βασικά μηνύματα

Και σημείωσε, για τις κινητές μονάδες εμβολιασμού, πως «δεν ξέρω αν αυτοί που πηγαίνουν είναι έμπειροι στο να πείθουν ανθρώπους, διότι μπορεί να είναι εξαιρετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο και στο να οργανώσουν την καμπάνια, αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει έστω ένας επικοινωνιολόγος υγείας σε αυτή την ομάδα». Μάλιστα, τόνισε πως «υπάρχει τεράστια σύγχυση και αντί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, θα πρέπει να συμφωνήσουμε για το ποια είναι τα βασικά μηνύματα και με ποιον τρόπο θα γλυκάνουμε και θα πείσουμε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Ακόμα τοποθετήθηκε για την κριτική που άσκησε ο Σωτήρς Τσιόρδας, σε όσους διατυπώνουν  «αντιεπιστημονικές ανοησίες». «Συμφωνώ με τον κ. Τσιόρδα, οι επιστήμονες πρέπει να κάνουν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις έρευνες» είπε η κυρία Λινού, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα και με βάση αυτά να μιλούν οι επιστήμονες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦώφη Γεννηματά – Οι ευχές του Ευάγγελου Βενιζέλου για ταχεία ανάρρωση – «Θα τα ξεπεράσεις όλα»
Επόμενο άρθροΦώφη Γεννηματά – Οι ευχές του Ευάγγελου Βενιζέλου για ταχεία ανάρρωση – «Θα τα ξεπεράσεις όλα»