Στο Galaxy Unpacked event που πραγματοποίησε εχθές η Samsung αποκαλύφθηκε η νέα σειρά Galaxy S20 η οποία αποτελείται πλέον από τρία μοντέλα, το Galaxy S20 Ultra, το Galaxy S20+ και το Galaxy S20, ενώ είδαμε και νέο μικρό αναδιπλούμενο smartphone της εταιρείας, το Galaxy Z Flip.

Τα τρία smartphone της σειράς Galaxy S20 έρχονται με ανανεωμένο σχεδιασμό ο οποίος προσφέρει οθόνες curved με punch hole κάμερα selfie και στην πίσω πλευρά το module με τις κάμερες να εσωκλείεται σε ένα ορθογώνιο.

Όλα τα μοντέλα έρχονται με οθόνες Dynamic AMOLED 2X με ανάλυση Quad HD+, ρυθμό ανανέωσης 120Hz και προστασία Gorilla Glass 6, υποστηρίζουν υπερταχεία φόρτιση, γρήγορη ασύρματη φόρτιση και τη λειτουργία Wireless PowerShare για να φορτίζουν ασύρματα άλλες συσκευές.

 

Galaxy S20 Ultra

Το top of the line μοντέλο της σειράς αποτελεί την κορυφαία πρόταση της Samsung στην κατηγορία και έρχεται με εντυπωσιακή οθόνη 6,9″, δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G, σύστημα κάμερας με 4 αισθητήρες.

Εκεί θα βρούμε έναν ultra wide φακό με διάφραγμα f/2.2 και αισθητήρα 12MPixel, έναν ευρυγώνιο φακό με διάφραγμα f/1.8 και αισθητήρα 108MPixels, ένας τηλεφακός με διάφραγμα f/3.5 και αισθητήρα 48MPixels, και έναν αισθητήρα 3D ToF. Οι κάμερες έρχονται με Dual Pixel, Dual OIS, Live Focus Video, και Super Steady, ενώ έχουν δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 8K, οπτικό ζουμ έως 10x και ψηφιακό ζουμ έως 100x. H εμπρός selfie κάμερα έρχεται με αισθητήρα των 40 MPixels.

Στην καρδιά του χτυπά ο πανίσχυρος Exynos 990 ο οποίος για την έκδοση των 128GB που είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελία αυτή τη στιγμή συνοδεύεται με 12GB μνήμης RAM LPDDR5.  Η μπαταρία του έχει την εντυπωσιακή χωρητικότητα των 5.000mAh.

Galaxy S20+ / S20

Η οθόνη του μεσαίου μοντέλου της σειράς Galaxy S20+ έρχεται με διαγώνιο 6,7″, ενώ το “μικρό” μοντέλο Galaxy S20 έρχεται με οθόνη διαγωνίου 6,2″. Στην πίσω πλευρά τους υπάρχει σύστημα με τρεις κάμερες.

Εκεί υπάρχει ένας ultra wide φακός με διάφραγμα f/2.2 και αισθητήρα 12MPixels, ένας ευρυγώνιος φακός με διάφραγμα f/1.8 και αισθητήρα 12MPixels και ένας τηλεφακός με διάφραγμα f/2.0 και αισθητήρα 64MPixels. Οι κάμερες έρχονται με Dual Pixel, Dual OIS, Live Focus Video, και Super Steady, ενώ έχουν δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 8K και οπτικό ζουμ έως 3x και ψηφιακό ζουμ έως 30x. H εμπρός selfie κάμερα έρχεται με αισθητήρα των 10 MPixels.

Η διαφοροποίηση για τα δύο μοντέλα είναι πως το Galaxy S20+ διαθέτει και έναν αισθητήρα βάθους στο πίσω σύστημα κάμερας που δεν υπάρχει στο Galaxy S20.

Στην καρδιά τους χτυπά και εδώ ο Exynos 990 ο οποίος στις εκδόσεις που διατίθενται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας με 128GB αποθηκευτικό χώρο συνοδεύεται από 8GB μνήμη RAM LPDDR5. Η μπαταρία του Galaxy S20+ έχει χωρητικότητα των 4.500mAh ενώ του Galaxy S20 έρχεται με χωρητικότητα 4.000mAh.

 

Galaxy Z Flip

Εχθές η Samsung παρουσίασε το δεύτερο smartphone της αναδιπλούμενη οθόνη, το Galaxy Z Flip, ένα foldable smartphone με κομψότερο σχεδιασμό το οποίο έρχεται με οθόνη από εύκαμπτο γυαλί η οποία όταν ανοίξει έχει διαγώνιο 6,7″. Είναι τεχνολογίας Dynamic AMOLED, υποστηρίζει HDR10+ και υπόσχεται εντυπωσιακές θεάσεις.

Το Galaxy Z Flip έρχεται με δεύτερη εξωτερική οθόνη διαγωνίου 1,1″ τεχνολογίας Super AMOLED, ενώ στην καρδιά του χτυπά ο πανίσχυρος Snapdragon 855+ και συνοδεύεται από 8GB μνήμη RAM, ενώ διαθέτει 256GB συνολικού αποθηκευτικού χώρου.

Διαθέτει διπλό σύστημα κάμερας με δύο αισθητήρες των 12MPixels και ένα ευρυγώνιο φακό με f/1.8 και έναν υπέρ-ευρυγώνιο με f/2.2, ενώ η selfie κάμερα του έχει αισθητήρα 10MPixels.

Ενδιαφέρον είναι ότι διαθέτει δύο μπαταρίες, προφανώς εξαιτίας του σχεδιασμού του, οι οποίες συνδυάζονται και προσφέρουν συνολική χωρητικότητα 3.300mAh.

 

Διαθεσιμότητα

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει και τα Samsung Galaxy S20 θα γίνουν διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά την Παρασκευή 13 Μαρτίου.  Όσοι προ-παραγγείλουν τα Galaxy S20 Ultra και Galaxy S20+ μέχρι και τις 8 Μαρτίου θα πάρουν μαζί ως δώρο τα Galaxy Buds+. Αναφορικά με το Galaxy Z Flip αυτό θα το δούμε στην Ελληνική αγορά νωρίτερα, την Παρασκευή 21 Φεβρουάριου.

Δείτε εδώ τα smartphone της σειράς Galaxy S20.

Δείτε εδώ τα νέα Galaxy Z Flip.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕ… ρε Τέλογλου που σας χρειάζεται!
Επόμενο άρθροΤρεις στις τέσσερις αυξάνουν κέρδη, αλλά οι ζημιογόνες καταρρέουν