Με ελικόπτερο πάνω από το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου πραγματοποιεί παράνομη γεώτρηση το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ, πέταξε ο Ύπατος εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ σε μια συμβολική κίνηση στήριξης της κυριαρχίας της Κύπρου. «Αν μιλήσουν τα όπλα θα είναι το τέλος του κυπριακού ελληνισμού», τονίζει με έμφαση ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Μπορέλ έγινε μάρτυρας των Τουρκικών προκλήσεων και ωμής παραβίασης της Κυπριακής ΑΟΖ, από το γεωτρύπανο της Άγκυρας.

«Όσον αφορά τις τουρκικές εξορύξεις η ΕΕ επανειλημμένως έχει εκφράσει την ακλόνητη συμπαράσταση της στην Κυπριακή Δημοκρατία» επεσήμανε.

Την ώρα που η Τουρκία δεν σταματά να προκαλεί, Ελλάδα και Κύπρο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του τονίζει ότι η χρήση βίας και όπλων θα είναι καταστρεπτική για τον Ελληνισμό της Κύπρου.

«Εάν θεωρήσουμε ότι μπορούμε στρατιωτικά να δώσουμε μάλλον λύση μέσα από την στρατικοποίηση, αυτό θα είναι το τέλος του Κυπριακού Ελληνισμού, κάτι που δεν το επιθυμώ. Και δεν είναι μια νότα απαισιοδοξίας ή παράδοσης, το αντίθετο» δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Στην Αθήνα, ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τα Κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τη συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ.

«Η ενότητα του ελληνικού λαού, η εμπιστοσύνη στο Διεθνές Δίκαιο, η αποτρεπτική αμυντική ικανότητα της χώρας και η στήριξη των συμμάχων και εταίρων μας, είναι οι ισχυροί πυλώνες της πανεθνικής προσπάθειας για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, δήλωσε ο κ. Δένδιας.

«Ανησυχούμε, να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών» τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Η συζήτηση ήταν παραγωγική» σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Διπλωματικός μαραθώνιος για την Αγία Σοφία

Ταυτόχρονα ο διπλωματικός μαραθώνιος για την Αγία Σοφία συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα από την Αθήνα που ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης προς τις αντιπροσωπείες των κρατών -μελών της UNESCO.

«Είναι αναγνωρισμένο μουσείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και η χθεσινή επιστολή της κ. Μενδώνη τονίζει ότι δεν πρέπει να απωλέσει ως μνημείο τον οικουμενικό της χαρακτήρα», επεσήμανε ο Γ.Γ. Εξωστρέφειας ΥΠΕΞ, Γρηγόρης Δημητριάδης.

«Από το 1934 η Αγία Σοφία είναι οικουμενική και η Τουρκία έκανε άνοιγμα στον πολιτισμό» σημείωσε ο Μητροπολίτης Φιλίππων- Νεαπόλεως και Θάσου και Εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου, Στέφανος.

Η ΠτΔ στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων της Σχολής Ευελπίδων

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μαζί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία επέδωσαν τα ξίφη στους νέους Ανθυπολοχαγούς που ορκίστηκαν Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, αποφοιτώντας από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚατάδικοι παράγοντες θα μπορούν να διοικούν ομάδες!
Επόμενο άρθροΠανέτοιμος ο Πανιώνιος για τον «τελικό» με την Ξάνθη